Ako se spremate za neko slavlje ili rođendan, zašto ne biste napravili jedan upečatljiv dezert? Obećavamo da nije teško, potrebno je malo mašte i dobre volje. Ako ste ljubitelj biskvita i čokolade, ova torta je IDEALAN izbor za vas. Predstavljamo vam Kit Kat tortu!
BISKVIT:
400g maslaca
400g tamne čokolade
8 jaja
1 kesica vanilinog-šećera
500g šećera u prahu
240g brašna
1 prašak za pecivo,
prstohvat soli
KREMA:
600mL slatke pavlake (za šlag)
600g čokolade (300g mlečne čokolade i 300g čokolade za kuvanje)
UKRASI:
50 štanglica kit-kata
čokoladni bomboni po želji (m&ms, punjeni, sa lešnicima, itd)
Priprema:
ZA BISKVIT
1. Uzmite lonac i na laganoj vatri rastopite maslac i razlomljenu tamnu čokoladu. Celo vreme mešajte do glatke smese.Sklonite s vatre.
2. U zasebnoj činiji zamutite jaja viljuškom i postupno dodajte šećer u prahu i vanil-šećer. Mešajte do guste smese.
3. U činiju sa jajima i šećerom dodajte rastopljenu čokoladu i maslac. Tada mikserom zamešajte smesu i polagano dodajte brašno i prašak za pecivo miksujući sve vreme dok ne dobijete glatku smesu.
4. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
5. Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje ( ukoliko nemate papir za pečenje, dno kalupa namažite maslacem) i ravnomerno rasporedite smesu za biskvit u kalup za torte
6. Biskvit stavite u zagrejanu rernu i pecite 40 minuta.
7. Proverite je li biskvit pečen tako što ćete probosti nožem za mazanje u sredinu. Ukoliko je nož suv, biskvit je pečen. Izvadite biskvit iz rerne i ostavite da se sasvim ohladi na sobnoj temperaturi. Važno je da je biskvit ohlađen kako biste što lakše mogli prerezati na pola. To učinite vrlo oprezno nožem.
8. Jedan deo (onaj koji će biti dole) stavite u stalak za torte.
Pripremite krem.
ZA KREM:
1. U manji lončić stavite slatku pavlaku i zagrevajte do same tačke vrenja, no pre nego što pavlaka sasvim provri maknite sa vatre. U zagrejanu slatku pavlaku umešajte isekcanu mlečnu i tamnu čokoladu i mešajte do glatke smese.
2. Ostavite u frižideru dok se sasvim ne ohladi. To može trajati nekoliko sati.
3. Kad je krem sasvim hladan, miksajte ga mikserom dok ne postane jako gust. Dovoljno da se može uredno mazati po torti.
4. Tada polovinu kreme namažite na donji deo biskvita, drugi deo biskvita položite na namazan deo i njega namažite drugom polovinom krema. Ostavite nešto krema za ivice.
5. Tada uredno premažite i ivice torte na šta ćete "zalepiti" kit-kat.
UKRAŠAVANJE
1. Iseckajte kit-kat pločice tako da se svaki deo sastoji od dva retka.
2. Uredno naslažite kit-kat oko torte.
3. Oprezno zavežite mašnu koja će zadržati kit-kat oko torte.
4. Dodajte bombone na gornji deo torte. Možete naslagati i sveže jagode ako ih imate ili orašaste plodove (lešnike, bademe, orahe..)
Još jedan naš predlog je da napravite BELU Kit Kat tortu sa kremom od jagoda!
Možete vi to same!
Fotografije preuzete sa sajta culinarycory.com, cdn.thehoot.com i Pinterest
NAJPOPULARNIJI Komentari