Ukusna i KREMASTA čokoladna torta sa bademima, nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ponekad se prave životne radosti nalaze u malim stvarima, a nekada je dovoljno da napravite jedan kremasti dezert i obradujete ljude oko sebe. Donosimo vam recept za jednostavnu, ali više nego ukusnu tortu koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim – torta od badema i čokolade. Ovaj ukusni kolač pravi se bez brašna, umesto čega se koristi mleveni badem.
Sastojci:
250 g čokolade za kuvanje
150 g putera, iseckanog na kockice
150 g šećera
4 velika jajeta, u posebnim posudama odvojiti žumanca od belanaca
pola kašičice ekstrakta vanile
100 g mlevenih badema
Priprema:
Ugrejte rernu na 180 stepeni i u pleh obložen papirom za pečenje stavite bademe. Pecite ih 5 do 7 minuta, dok ne dobiju boju i oseti se njihova aroma. Pustite da se ohlade, a zatim ih sameljite u blenderu.
Odvojite belanca od žumanca u dve posude i ostavite ih da se prilagode temperaturi sobe. Otopite čokoladu i puter na pari. Ostavite po strani.
Umutite žumanca, ekstrakt vanile i pola mere šećera mikserom i u tu smesu ubacite istopljenu čokoladu i mleveni badem. Zatim umutite ostatak šećera i belanca u čvrstu penastu masu, a zatim polako umeštajte tako umućena belanca u čokoladnu smesu, koju ćete prebaciti u pleh za pečenje i peći 45-50 minuta na 200 stepeni.
Pošto je bogat čokoladom i bademima, nije neophodno da se služi sa nekim kremom, ali ako imate sladoled od vanile to nikako neće smetati.
Prijatno i možete vi to same!
Foto: Pinterest, creative-culinary.com
NAJPOPULARNIJI Komentari