Ako vam se jede nešto ukusno i slatko, a nemate baš mnogo vremena, onda će vam ovi zalogajčići postati omiljena poslastica. Za pripremu je potrebno pola sata i dvanaest sastojaka. Tekstura je mekana i jednostavno se tope u ustima!
U nastavku saznajte recept za zalogajčiće od karamele i vanile.
NE PROPUSTITE: Ledeni mus od mente i čokolade - gotov za tren!
Sastojci za testo:
Pravimo klasične mafine, potrebno nam je od sastojaka:
- 120 grama brašna
- pola kašičice soli
- prašak za pecivo
- pola šolje ulja
- kašika šećera
- 1 jaje
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- pola šolje slatke pavlake
Krem:
- pola šolje putera (110 grama)
- 150 grama smeđeg šećera
- pola šolje šlaga
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 200 grama šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni i pripremite kalup za mafine.
Umutite brašno, prašak za pecivo i so u jednoj velikoj posudi. Ostavite ih po strani. U drugoj posudi, umutite jaja i šećer dok ne postanu penasti, dodajte ulje i vanilu. Sada dodajte suve sastojke i slatku pavlaku. Testo stavljajte kašikom u kalup - napunite 2/3 kalupa. Pecite dvadesetak minuta.
Ostavite ih na sobnoj temperaturi da se hlade, a za to vreme istopite smeđi šećer sa puterom i dodajte šlag. Kada se šećer skroz rastopi, kuvajte 2 minuta. Tako smo karamelizovali šećer i smesa će biti sjajnog ukusa! Sklonite sa vatre pa umešajte ekstrakt vanile. Šećer u prahu umutite mikserom na par minuta, dodajte krem i mešajte na srednjoj brzini.
Krem se dodaje pomoću šprica za šlag.
NE PROPUSTITE: Zdrave jutarnje navike koje smo usvojile + recept za slane Vafle od spelte
Ako želite da dodatno dekorišete zalogajčiće, dodajte karamel sos.
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari