Ako ste u potrazi za zdravom, brzom i ukusnom poslasticom, pronašli smo jedan recept kojem nećete odoleti. Mus se pravi lako, pa čak i ako ste u najvećoj gužvi, možete da stignete da napravite i stvorite mali ugođaj u zimskom i tmurnom danu.
U nastavku, saznajte recept za mus od mente i čokolade!
NE PROPUSTITE: Recept za čuveni Trdelnik - Chimney Cake
Ledeni Mus nazvan je tako zato što u sebi sadrži mentu, koja će osvežiti vaša čula. Pravimo danas svilenkasti mus koji je prava opcija za lagani popodnevni dezert. Važno je i da napomenemo da ne sadrži mnogo kalorija, ali da sadrži mnogo vitamina, jer smo koristili dosta voća. Ukus će vas garantovano osvojiti, a verujemo da ćete se setiti ovog recepta svaki put kada nemate mnogo vremena, a jede vam se nešto slatko i ukusno.
Sastojci:
- 150 grama avokada
- 1 velika, zrela banana
- 35 grama crne čokolade (rastopljene)
- kašika ekstrakta mente
- kašika mleka
- šaka malina (ili bilo kog zabrznutog bobičastog voća)
- kašika kakaa
Priprema:
Rastopite čokoladu, a voće izblenirajte, sve dok ne postane kremasto i gusto. Zatim ćokoladu ubacite u blender i mutite dok ne dobijete kremastu masu. Dodajte i kašiku mleka, kakaa, i mente. Blenirajte par minuta, a zatim poslužite u manjoj posudici.
NE PROPUSTITE: Koktel sa ukusom karamele – recept
Vaš dezert je spreman. Možete ukrasiti sa još čokolade, šlaga ili bobičastog voća po želji.
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari