Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • 5 pitanja za ponovno buđenje strasti u vašoj vezi

  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

  • Tvoja beba dolazi ove jeseni? Ovo su najlepša imena za dečake i devojčice!

  • Vodič za roditelje: Šta dete zaista treba da zna pre polaska u prvi razred?

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

Recepti

Čuvena Saher torta - recept

Saher torta je oduvek bila omiljena za vreme novogodišnje i božićne trpeze! Ona je ukusna, bogata i predivna na oko! Retko ko ne voli da je jede, jer je parče Saher torte mešavina čokolade, džema i mekane kore. 

U nastavku otkrivamo recept za Saher tortu!

 

NE PROPUSTITE: Novogodišnji raskošni Panj kolač - Bûche de Noël

 

Saher torta je klasična i popularna austrijska torta koja je počasno mesto pronašla i na našoj trpezi. Ako želite da impresionirate porodicu ukusnom tortom, Saher će biti pravi izbor. I ne brinite, veoma se jednostavno pravi. 

Saher torta je osmišljena davne 1832 godine, zahvaljujući Franz Sacheru, koji je kreirao ovu tortu specijalno za princa von Metternicha. 

Sastojci: 

Za koru će vam biti potrebno: 

- 3/4 šolje putera, koji je bio na sobnoj temperaturi

- 1 šolja šećera

- kašičica vanilinog ekstrakta

- 7 jaja

- 120 grama tamne čokolade

- Malo soli

- Šolja brašna

Fil: 

- Džem od kajsije

- Nekoliko kapljica ruma

Glazura: 

- 120 grama čokolade

- Malo maslaca za topljenje

Priprema: 

Dok pravite koru, zagrejte rernu na 175 stepeni. Koristite okruglu tepsiju i obložite je papirom za pečenje. 

U velikoj posudi za mešanje izmutite maslac, šećer, zatim dodajte malo vanile, pa ubacujte jedno po jedno žumance. Dodajteotopljenu čokoladu, dok ne dobijete kremastu smesu.

U drugoj velikoj posudi izmutite belanca sa malo soli, dok ne dobijete gust šneh. Dodajte preostali šećer i mutite 5,6 minuta. Umućeni šneh dodajte smesi koja je prethodno umućena, lagano, ručno promešajte. Zatim dodajte brašno i još malo promešajte. Nemojte preterivati sa mešanjem, jer testo treba da ostane pufnasto i svilenkasto. 

Sada rasporedite smesu po tepsiji, pa je pecite oko 50 minuta. Proverite čačkalicom da li ispečena kora. Kada je gotova, ostavite je da se ohladi. 

U međuvremenu napravite fil od džema sa kajsijama - stavite ga da provri i dodajte malo ruma. Dobićete tako glatki fil. 

Kora treba da se iseče na pola. Kada je isečete, namažite je džemom sa svih strana. Kolač treba u potpunosti prekriti džemom. Treba da je ostavite na sobnoj temperaturi da se osuši (bar sat vremena). 

Dok se suši, napravite čokoladnu glazuru kojom ćete da prelijete tortu. Torta treba da bude u potpunosti pokrivena čokoladom. Glazura treba da se osuši u frižideru pre služenja. 

NE PROPUSTITE: Biskviti sa čokoladom i pistaćima - recept

 

Kolač možete poslužiti sa malo dodatnog šlaga. Uživajte! smiley

 

Foto: izvor

12.08.2021 02:28
 

Ne propustite

  • Raskošni Panj rolat kolač - Bûche de Noël

  • Topla čokolada idealna za hladne, zimske dane - recept

  • Sočne čoko kocke - sa ananasom i bademima

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period 01.09.-07.09.2025.

  • Doba transformacije: Mesečni horoskop za SEPTEMBAR

  • 5 outfita za septembar: Savršeni stil za modni prelaz

  • Vodič za roditelje: Šta dete zaista treba da zna pre polaska u prvi razred?

  • Kako pronaći savršenu farbu za kosu?

  • Ideja za ukusni nedeljni ručak

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

  • Brzi savet: Kako da skinete fleku od dezodoransa?

  • Putopis iz duše: Manastir Tumane, više od obične posete

  • Deca i internet: Vodič za roditelje u digitalnom dobu

  • Poslastica od crnog grožđa: Brza i elegantna fantazija

  • Italijanska rapsodija - večera za dvoje

  • Garniture za dnevnu sobu kao ključni element dizajna

  • Savršena sinergija: Kombinacija hijalurona i botoksa za podmlađeni izgled

  • Brzi savet: Kako da maskara traje ceo dan?

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Neodoljivi Kokos Minjoni - sitni kolači

Krenula je sezona sitnih kolača! Mada što se slatkiša tiče, u ženskom kolektivu su oni uvek aktuelni. Ovog puta smo...
Scroll up