Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Blistave oči i istaknute usne: ovo su novi makeup trendovi

  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • Želite promenu za proleće? Ovo su frizure koje ćete viđati svuda (i poželeti Ih odmah!)

  • Baštenski nameštaj: inspiracija i saveti

  • Mesečni horoskop za MAJ 2025.

Recepti

Čuvena Saher torta - recept

Saher torta je oduvek bila omiljena za vreme novogodišnje i božićne trpeze! Ona je ukusna, bogata i predivna na oko! Retko ko ne voli da je jede, jer je parče Saher torte mešavina čokolade, džema i mekane kore. 

U nastavku otkrivamo recept za Saher tortu!

 

NE PROPUSTITE: Novogodišnji raskošni Panj kolač - Bûche de Noël

 

Saher torta je klasična i popularna austrijska torta koja je počasno mesto pronašla i na našoj trpezi. Ako želite da impresionirate porodicu ukusnom tortom, Saher će biti pravi izbor. I ne brinite, veoma se jednostavno pravi. 

Saher torta je osmišljena davne 1832 godine, zahvaljujući Franz Sacheru, koji je kreirao ovu tortu specijalno za princa von Metternicha. 

Sastojci: 

Za koru će vam biti potrebno: 

- 3/4 šolje putera, koji je bio na sobnoj temperaturi

- 1 šolja šećera

- kašičica vanilinog ekstrakta

- 7 jaja

- 120 grama tamne čokolade

- Malo soli

- Šolja brašna

Fil: 

- Džem od kajsije

- Nekoliko kapljica ruma

Glazura: 

- 120 grama čokolade

- Malo maslaca za topljenje

Priprema: 

Dok pravite koru, zagrejte rernu na 175 stepeni. Koristite okruglu tepsiju i obložite je papirom za pečenje. 

U velikoj posudi za mešanje izmutite maslac, šećer, zatim dodajte malo vanile, pa ubacujte jedno po jedno žumance. Dodajteotopljenu čokoladu, dok ne dobijete kremastu smesu.

U drugoj velikoj posudi izmutite belanca sa malo soli, dok ne dobijete gust šneh. Dodajte preostali šećer i mutite 5,6 minuta. Umućeni šneh dodajte smesi koja je prethodno umućena, lagano, ručno promešajte. Zatim dodajte brašno i još malo promešajte. Nemojte preterivati sa mešanjem, jer testo treba da ostane pufnasto i svilenkasto. 

Sada rasporedite smesu po tepsiji, pa je pecite oko 50 minuta. Proverite čačkalicom da li ispečena kora. Kada je gotova, ostavite je da se ohladi. 

U međuvremenu napravite fil od džema sa kajsijama - stavite ga da provri i dodajte malo ruma. Dobićete tako glatki fil. 

Kora treba da se iseče na pola. Kada je isečete, namažite je džemom sa svih strana. Kolač treba u potpunosti prekriti džemom. Treba da je ostavite na sobnoj temperaturi da se osuši (bar sat vremena). 

Dok se suši, napravite čokoladnu glazuru kojom ćete da prelijete tortu. Torta treba da bude u potpunosti pokrivena čokoladom. Glazura treba da se osuši u frižideru pre služenja. 

NE PROPUSTITE: Biskviti sa čokoladom i pistaćima - recept

 

Kolač možete poslužiti sa malo dodatnog šlaga. Uživajte! smiley

 

Foto: izvor

12.08.2021 02:28
 

Ne propustite

  • Raskošni Panj rolat kolač - Bûche de Noël

  • Topla čokolada idealna za hladne, zimske dane - recept

  • Sočne čoko kocke - sa ananasom i bademima

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Ono što prvo vidite na slici, govori o vašoj skrivenoj strani ličnosti

  • 3 dijetalna napitka od banane

  • Brzi PILEĆI mafini na MEKSIČKI način

  • Nedeljni horoskop za period od 19.05. do 25.05.2025.

  • Mir Fruške gore: Mesto gde se diše punim plućima

  • Pogledajte koji su najaktuelniji modni komadi za proleće

  • Zašto opada kosa tokom puberteta?

  • Šta obući kao gošća na venčanju? Vodič kroz dress code i predlozi haljina

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Prirodne tehnike koje zaista imaju efekta u otklanjanju bolova

  • Stvari u kući koje su leglo bakterija, a koje ne čistimo redovno

  • Kako da pomognete svojoj bebi da bolje spava?

  • Izaberite pravo mesto u domu za veš mašinu

  • Magična svojstva spiruline - nutrijenti, antioksidansi i mogući rizik

  • Recept za pitu od ćuretine

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Neodoljivi Kokos Minjoni - sitni kolači

Krenula je sezona sitnih kolača! Mada što se slatkiša tiče, u ženskom kolektivu su oni uvek aktuelni. Ovog puta smo...
Scroll up