Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Mesečni horoskop za DECEMBAR 2025.

  • Novogodišnja dekoracija: šta sve možeš da kupiš do 2000 dinara?

  • Praznični dezert koji se ne peče, a ceo komšiluk traži recept

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • Jedan jedini za zimu: parfem za kojim se svi okreću

Recepti

Raskošni Panj rolat kolač - Bûche de Noël

Stižu nam praznici! Volimo ovaj period godine. Pre svega, jer podrazumeva ljubav i deljenje, a nezaobilazna je i praznična trpeza kojoj se uvek posebno radujemo - i kada je priprema i kada je degustacija u pitanju. smiley Ove godine okolnosti jesu drugačije od onih na koje smo navikli - Novu godinu možda ovog puta nećemo provesti sa svima sa kojima bismo voleli, ili na način na koji bismo voleli, ali suština i dalje ostaje ista - sumiramo utiske godine koju ostavljamo iza sebe, koja koliko god izazovna bila, ipak nas je nečemu naučila, i radujemo se novom početku. A svaki novi početak je potrebno zasladiti! Zato smo mi bile u velikoj prazničnoj nabavci u našoj Idea radnji, nabavili sve sastojke za čuvenu Buche de Noel tortu, i odlučile da prihvatimo izazov kada je njena dekoracija u pitanju! Nismo zaobišle ni slani asortiman, pa smo se opremile suhomesnatim Ukusi moga kraja proizvodima, kako bismo upotpunili trpezu, a u našoj korpi svoje mesto su našli i brojni novogodišnji ukrasi, jer krenuo je praznični specijal ženskog kolektiva. smiley

Pogledajte video gde vas čekaju detaljna upustva za pripremu Novogodišnjeg Panj kolača, kao i za njegovu dekoraciju!

NE PROPUSTITE: Sočne Čoko kocke

Klik na PLAY!

Sastojci:

Testo:

8 žumanaca

6 kašika mleka

6 kašika ulja

1 kašičica vanila ekstrakta

30 g brašna

30 g kakao

6 kašika gustina

8 belanaca

1/2 cup šećera

 

Fil:

350 g šećera u prahu

250 g putera

Nekoliko kašika punomasnog mleka po potrebi

1 1/2 kašičice vanila ekstrakta

Par kašika kokosovog brašna po želji

 

Priprema:

U dubljoj posudi umutite žumanca sa šećerom. Dodajte ulje, mleko, potom brašno, gustin i kakao. Sve dobro sjedinite i dodajte vanilin ekstrakt. U drugoj posudi umutite belanca sa jednom kašikom šećera. 

Potom sve sjedinite i sipajte u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta. Za to vreme umutiti puter i šećer, i dodati po želji par kašika kokosa. 

Biskvitnu koru uviti u krpu da malo odstoji, zatim je namazati filom, pa ponovo uviti. 

Isecite rolat i posložite tako da formirate oblik panja. Nanesite čokoladnu glazuru, a za dekoraciju možete iskoristiti suvo voće, ribizle, ruzmarin, srebrne bombice, šećer u prahu. 

Možete vi to same!

29.12.2021 01:06
 

Ne propustite

  • Novogodišnja trpeza - recept za ukusne slane i slatke kuglice + praznična dekoracija stola

  • ŠVARCVALD torta: recept + NOVOGODIŠNJA dekoracija

  • Hrskavi karamel CHEESECAKE kakav do sad niste probali

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop: 15.12.-21.12.2025. Veliki kosmički RESET

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • Čvrste i moderne patike koje vas neće razočarati – pročitajte kojim brendovima vredi verovati!

  • FINANSIJSKI BAKSUZ: Tri stvari koje NE SMETE da radite u kući posle 18h (ako želite da vam 2026. bude bogata)

  • TAJNA SAVRŠENOG RUČKA: Dodatak od 20 dinara koji svaki pasulj, sarmu ili paprikaš pretvara u gala ručak

  • 3 poklona koja NIKAKO ne smete uneti u kuću (veruje se da donose svađu i suze)

  • Tri stvari koje roditelji NIKADA nisu smeli da vas nauče o novcu

  • TEST INTELIGENCIJE NA PORODIČNOM RUČKU: Ako vas pitaju "Kad će udaja/deca?", odgovorite OVO

  • PSIHOLOZI KAŽU: Rečenica koju treba da kažete kada vas neko 'spusti' ili uvredi

  • VAŽI SAMO U DECEMBRU: Pet luksuznih detalja (ispod 1000 dinara) zbog kojih izgledate kao da ste se vratili sa Maldiva

  • Lek za nesanicu koji znaju samo Japanke – Jedan trik koji vas uspava za 90 sekundi (Bez tableta)

  • RUKE VAM DODAJU 10 GODINA: Sastojak iz kuhinje koji briše tamne fleke

  • Tajna evropskih gradova koja vas u decembru vraća kući bogatije nego što ste otišli

  • RUSKI DOKTORI SE KUNU: "Zlatna voda" koju treba da popijete pre odlaska na SLAVU (sprečava nadimanje i mamurluk)

  • Zašto se parovi najviše svađaju pred praznike i 3 rečenice koje smanjuju tenziju

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Neodoljivi Kokos Minjoni - sitni kolači

Krenula je sezona sitnih kolača! Mada što se slatkiša tiče, u ženskom kolektivu su oni uvek aktuelni. Ovog puta smo...
Scroll up