Stižu nam praznici! Volimo ovaj period godine. Pre svega, jer podrazumeva ljubav i deljenje, a nezaobilazna je i praznična trpeza kojoj se uvek posebno radujemo - i kada je priprema i kada je degustacija u pitanju. Ove godine okolnosti jesu drugačije od onih na koje smo navikli - Novu godinu možda ovog puta nećemo provesti sa svima sa kojima bismo voleli, ili na način na koji bismo voleli, ali suština i dalje ostaje ista - sumiramo utiske godine koju ostavljamo iza sebe, koja koliko god izazovna bila, ipak nas je nečemu naučila, i radujemo se novom početku. A svaki novi početak je potrebno zasladiti! Zato smo mi bile u velikoj prazničnoj nabavci u našoj Idea radnji, nabavili sve sastojke za čuvenu Buche de Noel tortu, i odlučile da prihvatimo izazov kada je njena dekoracija u pitanju! Nismo zaobišle ni slani asortiman, pa smo se opremile suhomesnatim Ukusi moga kraja proizvodima, kako bismo upotpunili trpezu, a u našoj korpi svoje mesto su našli i brojni novogodišnji ukrasi, jer krenuo je praznični specijal ženskog kolektiva.
Pogledajte video gde vas čekaju detaljna upustva za pripremu Novogodišnjeg Panj kolača, kao i za njegovu dekoraciju!
NE PROPUSTITE: Sočne Čoko kocke
Klik na PLAY!
Sastojci:
Testo:
8 žumanaca
6 kašika mleka
6 kašika ulja
1 kašičica vanila ekstrakta
30 g brašna
30 g kakao
6 kašika gustina
8 belanaca
1/2 cup šećera
Fil:
350 g šećera u prahu
250 g putera
Nekoliko kašika punomasnog mleka po potrebi
1 1/2 kašičice vanila ekstrakta
Par kašika kokosovog brašna po želji
Priprema:
U dubljoj posudi umutite žumanca sa šećerom. Dodajte ulje, mleko, potom brašno, gustin i kakao. Sve dobro sjedinite i dodajte vanilin ekstrakt. U drugoj posudi umutite belanca sa jednom kašikom šećera.
Potom sve sjedinite i sipajte u podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta. Za to vreme umutiti puter i šećer, i dodati po želji par kašika kokosa.
Biskvitnu koru uviti u krpu da malo odstoji, zatim je namazati filom, pa ponovo uviti.
Isecite rolat i posložite tako da formirate oblik panja. Nanesite čokoladnu glazuru, a za dekoraciju možete iskoristiti suvo voće, ribizle, ruzmarin, srebrne bombice, šećer u prahu.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari