Polako, ali sigurno razmišljamo o prazničnoj trpezi. Kada dođu dani praznika, uživamo sa svojim najbližima i naravno, trudimo se da ugodimo svima. Kažu da se o ukusima ne raspravlja, ali znamo da postoje kolačići koji nikog, ali baš nikog ne ostavljaju ravnodušnim!
U nastavku saznajte recept za neodoljive biskvite sa čokoladom i pistaćima.
NE PROPUSTITE: Gingerbread novogodišnji kolačići - recept
Kada probate ovo biskvite, postaće vam omiljeni! Imaju intenzivan i jak ukus, lako se prave i mogu da stoje 14 dana, neće se osušiti. Kolači ne smeju da budu previše tvrdi, a ne treba ni da se mrve kada ih zagrizete. Ipak, ovi biksviti su jedinstveni po strukturi i izgledaju glamurozno i elegantno, pa verujemo da će upotpuniti vašu prazničnu trpezu.
Sastojci:
- Univerzalno brašno - 270 grama
- Pola praška za pecivo
- 3 kašike maslaca
- 150 grama šećera
- Pola kašike maslinovog ulja
- 2 jajeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 150 grama pistaća
- 200 grama čokolade (možete izabrati između mlečne i crne čokolade)
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Pleh prekrijte papirom za pečenje.
U srednjoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo, i so, da se sjedine. U drugoj, većoj posudi mikserom izmutite puteš, šećer, ulje, da se dobro sjedine, pa dodajte vanilu i jaja. Kada ste sve izmešali, dodajte suvu smesu od brašna i ručno izmešajte.
Ako je smesa previše lepljiva, dodajte jednu kašiku brašna. Na kraju se dodaju iseckani pistaći. Testo za kolače presecite na pola, pa pecite 25 minuta. Ovo radimo da bismo kasnije dobili savršeno oblikovane biskvite.
Sledeći korak je sečenje polu-gotovog testa na kriške. Kada ste ih isekli jednako i ravno, pecite ih 8 minuta, onda okrenite, pa pecite još 8 minuta. Znamo da ima malo više posla nego obično, ali isplatiće se kada ih probate!
Dok se testo hladi, otopite čokoladu. Kada čokolada postane mlada, ubacujte komadiće sa jedne strane kako biste ih natopili sa čokoladom. Po želji, možete odozgo da dodate još pistaća.
Ovi kolači mogu da vam traju dve nedelje, ali verujemo da će se mnogo, mnogo brže pojesti!
NE PROPUSTITE: Novogodišnji raskošni Panj kolač - Bûche de Noël
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari