Ova čokoladna torta je idealna za sve ljubitelje čokolade! Ona je intenzivna, meka i kremasta. Jednostavno se pravi, a izgleda tako moćno! Obožavaćete je, jer će izmamiti osmehe na lice, čak i onima koji nisu zaljubljenici u torte.
U nastavku saznajte recept za kremastu i sočnu čokoladnu tortu.
NE PROPUSTITE: Biskviti sa čokoladom i pistaćima - recept
Čak i ako ste pravi amater u kuhinji, uspećete da napravite ovu sjajnu tortu. Sa druge strane, iskusne domaćiće je obožavaju jer se pravi očas posla, a nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pošo je cela čokoladna, savetujemo da izaberete finu, tamnu i kvalitetnu čokoladu.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 3/4 kakaa
- 300 grama šećera
- kašičica soli
- 2 jajeta
- prašak za pecivo
- kašika nes kafe
- pola šolje slatke pavlake
- par kapi ekstrakta vanile
- šolja vrele vode
- pola šolje ulja
- 330 grama maslaca
- 250 grama tamne čokolade
- čokoladni čips za dekoraciju (možete koristiti i čokoladni keks po želji, ali i šlag)
Priprema:
Dok spremate koru, zagrejte rernu na 175 stepeni.
U srednjoj posudi umešajte brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo, so, nes kafu. Promešajte sve sasjtoke. U drugoj posudi umutite jaja, slatku pavlaku, vanilu, ulje, a zatim dodajte vodu i suve sastojke. Kora treba da bude vrla tanka. Smesu treba podeliti u dve tepsije, da bude podjednako raspoređeno. Pecite ih do 25 minuta. Ostavite kore da se ohlade.
Sada je vreme da se napravi fil. Mešajte puter dok ne postane kremast. Dodajte mu šećer. Ovde treba ubaciti i čokoladu koja je prethodno otopljena sa malo maslaca. Kada se fil ohladi i kada je kora potpuno ohlađena, počnite sa filovanjem. Postavite tortu na postolje i mažite je filom. Ostavite pola šolje krema za dekoraciju. Glazure će biti dosta, i treba sve da potrošite!
Kada iskoristite fil i poređate kore, ostalo je da dekorišete svoju tortu po želji. Dodajte još glazure, može dodati i šlag, ili čokoladni čips, kao što je korišćeno u originalnom receptu. Torta treba da bude u frižideru minimum tri sata pre služenja.
NE PROPUSTITE: Čuvena Saher torta - recept
Uživajte u kremastoj rapsodiji ukusa!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari