Možda ste i vi među onima koji tvrde da pravi ručak mora da sadrži meso. A ako niste, verujemo da se verovatno mesni specijaliteti ipak često nađu na vašoj trpezi, kao i da imate svoje omiljene načine kako da ih pripremate, bilo da se radi o recimo pasti sa piletinom, pečenoj ćuretini ili je pak biftek vaš prvi izbor. Takođe, ne sumnjamo da bi vam dodatni saveti samo koristili, pogotovo ako dolaze od strane profesionalnih kuvara.
U svakom slučaju, u nastavku vas čekaju kulinarski saveti zlata vredni i saveti u kuvanju koje treba da znate kada je priprema mesa u pitanju.
NE PROPUSTITE: Fantastični trikovi za čuvanje i pripremu voća i povrća
1. Kada odmrzavate meso, kako bi se lakše i brže otopilo, prelijte ga sa malom sirćeta. Ovo je trik koji sigurno deluje!
2. Takođe, prilikom odmrzavanja, meso nikad ne treba ostavljati u vodi, jer tako gubi svoje hranljive sastojke.
3. Ukoliko volite da vam meso nakon pečenja bude hrskavo i sa koricom, onda je potrebno da ga pre pečenja obrišete papirom za pečenje kako biste uklonili sa njega vodu odnosno višak tečnosti.
4. Ukoliko ne želite da vam se pečeno meso isuši, ostavite tanjir sa mesom iznad lonca sa kipućom vodom ili u toplu rernu u kojoj je meso stavite lonac sa toplom vodom.
5. Kad kuvate sos sa mlevenim mesom dodajte mu kašiku do dve prezli - tako će sos biti gušći.
6. Ako ostavite otisak palca na mlevenom mesu oblikovanom za pljeskavicu, ispržiće se pljosnato, a ne kao loptica.
7. Kada pravite bilo koje jelo od mlevenog mesa, ne zaboravite da mu dodate nekoliko kapi limunovog soka - sigurno će biti ukusnije.
8. Pečene pljeskavice često budu tvrđe nego što smo želeli, a kako biste to izbegli masi za pljeskavicu pre pečenja dodajte komadić leda. Meso će tako biti sočnije i mekše.
9. Ukoliko volite da pečete džigericu, kako bi bila što mekša i ukusnija, pre pečenja je držite u hladnom mleku pola sata, i obavezno je posolite tek nakon pečenja.
10. Verujemo da često spremate pileći ili pak ćureći file. Ono što treba da znate jeste da će sigurno biti ukusniji ako ga pre pripreme držite samo nekoliko minuta u soku od ceđenog limuna.
11. Kobasice neće pući i manje će dimiti ako prije pečenja budu u vreloj vodi 8 minuta.
12. Ukoliko i vi volite mekane i sočne faširane šnicle, ne zaboravite da su smesu dodate i jedan manji sitno rendani krompir.
NE PROPUSTITE: 4 top trika koja možete da primenite u čišćenju stana
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari