Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

Svaštara

Saveti za pripremu mesa zlata vredni - kulinarski trikovi

 

Možda ste i vi među onima koji tvrde da pravi ručak mora da sadrži meso. A ako niste, verujemo da se verovatno mesni specijaliteti ipak često nađu na vašoj trpezi, kao i da imate svoje omiljene načine kako da ih pripremate, bilo da se radi o recimo pasti sa piletinom, pečenoj ćuretini ili je pak biftek vaš prvi izbor. Takođe, ne sumnjamo da bi vam dodatni saveti samo koristili, pogotovo ako dolaze od strane profesionalnih kuvara.

U svakom slučaju, u nastavku vas čekaju kulinarski saveti zlata vredni i saveti u kuvanju koje treba da znate kada je priprema mesa u pitanju.

 

NE PROPUSTITE: Fantastični trikovi za čuvanje i pripremu voća i povrća

 

1. Kada odmrzavate meso, kako bi se lakše i brže otopilo, prelijte ga sa malom sirćeta. Ovo je trik koji sigurno deluje!

2. Takođe, prilikom odmrzavanja, meso nikad ne treba ostavljati u vodi, jer tako gubi svoje hranljive sastojke.

3. Ukoliko volite da vam meso nakon pečenja bude hrskavo i sa koricom, onda je potrebno da ga pre pečenja obrišete papirom za pečenje kako biste uklonili sa njega vodu odnosno višak tečnosti.

4. Ukoliko ne želite da vam se pečeno meso isuši, ostavite tanjir sa mesom iznad lonca sa kipućom vodom ili u toplu rernu u kojoj je meso stavite lonac sa toplom vodom.

5. Kad kuvate sos sa mlevenim mesom dodajte mu kašiku do dve prezli - tako će sos biti gušći.

6. Ako ostavite otisak palca na mlevenom mesu oblikovanom za pljeskavicu, ispržiće se pljosnato, a ne kao loptica.

7. Kada pravite bilo koje jelo od mlevenog mesa, ne zaboravite da mu dodate nekoliko kapi limunovog soka - sigurno će biti ukusnije. 

8. Pečene pljeskavice često budu tvrđe nego što smo želeli, a kako biste to izbegli masi za pljeskavicu pre pečenja dodajte komadić leda. Meso će tako biti sočnije i mekše.

9. Ukoliko volite da pečete džigericu, kako bi bila što mekša i ukusnija, pre pečenja je držite u hladnom mleku pola sata, i obavezno je posolite tek nakon pečenja.

10. Verujemo da često spremate pileći ili pak ćureći file. Ono što treba da znate jeste da će sigurno biti ukusniji ako ga pre pripreme držite samo nekoliko minuta u soku od ceđenog limuna.

11. Kobasice neće pući i manje će dimiti ako prije pečenja budu u vreloj vodi 8 minuta.

12. Ukoliko i vi volite mekane i sočne faširane šnicle, ne zaboravite da su smesu dodate i jedan manji sitno rendani krompir. 

NE PROPUSTITE: 4 top trika koja možete da primenite u čišćenju stana

Možete vi to same!

03.09.2021 15:03
 

Ne propustite

  • 17 super trikova u kuhinji koji će vam olakšati život

  • Kako napraviti savršen pire krompir, po receptima kulinarskih genija?

  • Profesionalni kuvari otkrivaju šta nikad ne poručuju u restoranu!

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 14.07. do 20.07.2025.

  • Stiže retrogradni Merkur: Ova četiri horoskopska znaka će imati najviše problema!

  • Najlepši ženski parfemi za leto: mirisne note koje osvajaju!

  • Kako prepoznati slabog muškarca?

  • Vikend filmski maraton: 5 naslova koji će vas prikovati za ekran!

  • Kako da sobno cveće "preživi" vaš odmor od 10 dana?

  • Srodna duša: Da li je to samo mit ili je zaista možete prepoznati?

  • 80-godišnjakinje otkrivaju tajnu srećnog života

  • Da li osoba na koju mislite može to da oseti?

  • Kraljevi zodijaka: Dubok uvid u karakteristike horoskopskog znaka Lava

  • Japanski put do ravnog stomaka: Više od vežbe i dijete

  • Marmelada za sunčanje: Domaći recept za blistav ten i negovanu kožu!

  • Mali vodič za izbor omiljenog kafića i – koliko cenite svoj novac?

  • Zašto ChatGPT nije (još uvek) pravi sagovornik za vaše emocije?

  • Piskavica za kosu: Tajna za jaču, gušću i sjajniju kosu!

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Žuti Kuglof sa Slatkim od Malina - naš omiljeni jesenji kolač

  Opet se kuvalo u MJTS kuhinji, ovog puta na meniju jedan od Aninih omiljenih kolača - kuglof! Znate da volimo...
Scroll up