Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • 5 pitanja za ponovno buđenje strasti u vašoj vezi

  • 5 trikova za savršen ten nakon letovanja – Svi kažu da izgledam odmorno, a evo i zašto

  • Samo 10 minuta dnevno: Kako da vam kuća miriše kao posle generalnog čišćenja

Recepti

Recept za ukusnu SVINJETINU na KINESKI način

Ukoliko volite kinesku kuhinju, a verujemo da volite jer su jela preukusna i prave se lako i brzo, dopašće vam se dašnji recept.

Naša draga saradnica Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen. , podelila je s vama i nama recept za svinjetinu na kineski način.

Verujemo da ćete biti oduševljeni i da ćete što pre probati da napravite!

NE PROPUSTITE: Recept za čuvene italijanske cantuccini kolače s bademima

Ova vrsta hrane podrazumeva veće količine svežeg povrća koje kratkim prženjem gubi mnogo manje hranljivih i korisnih sastojaka u odnosu na onu našu tradicionalnu. To što mi podrazumevamo pod kineskom kuhinjom je samo mali deo.

Priprema u home made varijanti se u mnogo čemu razlikuje od onog kako se ta hrana sprema u restoranima. 

Što se tiče kuvanja u domaćoj radinosti, ona se u mnogome razlikuje od restoranske - temperatura na kojoj mi pripremamo hranu je daleko niža od one u kineskim restoranima, posuđe se mnogo razlikuje...To je osnovna i veoma bitna razlika.

Tako da ono što napravimo može samo da liči na original.

Za ovo jelo je najbolje da koristite svinjski file, oko 350 -500 gr, isečen na trakice.

U činiji pripremimo smesu u kojoj će meso da odstoji najmanje sat vremena.

Neophodni sastojci za smesu:

- kašičica senfa,

- biber i ljuta tucana paprika,

- kašičica naribanog svežeg đumbira,

- 2-3 čena belog luka,

- 4-5 kašika soja sosa,

- malo gustina

Sve dobro promešate i u to stavite isečeno meso.

U veću šolju (otprilike 2,5 - 3 dl) umutite jednu punu kašiku gustina sa mlakom vodom i soja sosom po ukusu.

To ćete kasnije preliti preko mesa i povrća.

Upotrebite povrće koje trenutno imate.

Možete dodati kineski mix i dodati klice od pasulja, kupus, papriku, šampinjone, beli luk, šargarepu i praziluk.

U zagrejan tiganj -vok, ( ukoliko nemate vok, možete koristiti dublji tiganj), stavite meso i propržite ga dok ne porumeni, dodajte iseckano povrće i sve zajedno pržite dok povrće ne smekša.

Morate voditi računa da vam sve to ne zagori jer se pravi na najvišoj temperaturi.

Na kraju sipajte umućeni gustin.

Takođe, količinu soja sosa možete smanjiti ili povećati u zavisnosti od ukusa. Uz ovo meso i povrće možete da služite pirinač.

Kako ga skuvati, a da se ne lepi?

Na jednu količinu pirinča idu dve količine vode. Kada provri, smanjite temperaturu, posolite i poklopite.

Kuvajte tačno 25 minuta  i pirinač je gotov. 

NE PROPUSTITE: Tajna iz kineskih restorana: savršeno meki komadi mesa

Ovo kinesko jelo služim možete služiti i sa  pirinčanim rezancima - nudlama. One se prvo potope u hladnu vodu na nekih 10 minuta i posle ih kuvate par minuta.

Jelo je gotovo! Prijatno!

Možete vi to same!

Autor: Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen. 

,,Moj blog je priča za sve one koji vole život i od njega uzimaju najbolje. Pročitajte teme o svemu...'' Klik na OVAJ link!

06.09.2021 01:24
 

Ne propustite

  • Kineska - azijska - dijeta

  • Pirinač sa povrćem - recept za rižoto

  • BRZA i LAKA kremasta čorba od povrća - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Kako da uklonite narandžaste nijanse iz kose nakon upotrebe blanša

  • Nedeljni horoskop za period od 18.08.- 24.08.2025.

  • Asimetrične majice su ponovo u modi

  • Tvoja beba dolazi ove jeseni? Ovo su najlepša imena za dečake i devojčice!

  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

  • Nisu pahuljice: ovo je najzdravija namirnica za doručak

  • Bele obrve: Zašto su se zvezde opsednule ovim trendom i kako ga nositi?

  • Office siren: 90-te u kancelariji

  • La Dolce Vita: Umetnost življenja, slavljenje malih trenutaka

  • Office mode: Koje cipele bi trebalo da izaberete uz svoju odeću?

  • Psihološko ogledalo: Jungove najvažnije lekcije koje treba ponoviti

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Recept za sočnu piletinu u ojster sosu - kineska kuhinja

  Ne znate šta da spremite za nedeljni ručak ? Ako ste porodica koja voli kinesku kuhinju, evo našeg predloga - sočna...
Scroll up