Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • 5 pitanja za ponovno buđenje strasti u vašoj vezi

  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

  • Tvoja beba dolazi ove jeseni? Ovo su najlepša imena za dečake i devojčice!

  • Vodič za roditelje: Šta dete zaista treba da zna pre polaska u prvi razred?

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

Recepti

Pirinač sa povrćem - recept za rižoto

Ako vam treba jelo koje se brzo sprema, izuzetno je zdravo i hranljivo, može poslužiti i kao samostalni obrok, ali i kao prilog glavnom jelu onda svakako treba da naučite da spremate rižoto sa povrćem.

Verujemo da je mnogima od vas i poznato kako se sprema, ali neće škoditi sa se malo podsetimo.

Pirinač je bogat hranljivim materijama, spada u grupu,,dobrih'' ugljenih hidrata, može se praviti u kombinaciji sa najrazličitijim povrćem, može biti posan ili mrsan (sa dodatkom putera i sira), jeftin je i jednostavan za pripremu - uprljaćete samo jednu šerpicu!

Treba li vam još nekih razlog da napravite rižoto sa povrćem? smiley

Pogledajte recept i saznajte kako se sprema!

 

Potrebni sastojci:

150g pirinča okruglog zrna
1 velika glavica sitno seckanog crnog luka,
1 velika šargarepa,
4 čena belog luka,
1 crvena paprika,
1 žuta paprika,
1 ljuti feferončić (po želji),
250 g šampinjona,
1 kašika peršuna,
Po potrebi voda ili povrtni temeljac,
Ulje za prženje povrća.

Priprema:

Korak 1: U širu šerpu sa težim dnom, sipajte nekoliko kašika ulja (preporučujemo puter ili maslinovo ulje ako želite posnu varijantu) i dodajte sitno isečenu veću glavicu crnog luka. Pržite dok luk ne postane staklast - 5 minuta - povremeno promešajte da ne zagori. Dodajte šargarepu, koju ste očistile, oprale i isekle na malo krupnije kockice pa i nju propržite nekoliko minuta. Šampinjone očistite - manje isecite ih na pola, a veće na četvrtine. Dodajte ih u šerpu i prppržite 4- 5 minuta sa lukom, dodajte paprike iseckane na kockice i očišćene od žilica i semenki, pa i njih propržite nekoliko minuta. Ako želite da sve zaljutite ubacite celu feferonu ili drugu ljutu papriku.
Na kraju dodati sitno sečen beli luk i sve zajedno propržite.

Korak 2: U povrće dodajte pirinač  i propržite ga vrlo kratko zajedno sa povrćem, mešajte sve vreme. Dodajte malo vode ili povrtnog temeljca (može i belo vino  ali samo prvi put - kuvajte dok vino ne ispari, posle dodajte temeljac ili vodu) i kuvajte ga dok pirinač ne postane staklast i nemojte zaboraviti da ga češće promešate. Kuvajte ga na ovaj način dok pirinač ne omekša, ali da ne bude gnjecav, obično treba oko 15 do 20  minuta. Vodu ili temeljac dodavajte po potrebi, sve dok se pirinač ne skuva.

Korak3: Kada je rižoto gotov, sipajte u tanjir, pospite seckanim peršunom i poslužite. Ako ga spremate u vreme kad nije post, narendajte parmezan dok je rižoto još vruć i poslužite sa zelenom salatom. 

Prijatno!

Možete vi to same!

Fotografije preuzete sa Google Images i Pinterest

28.04.2015 13:56
 

Ne propustite

  • Dobri ugljeni hidrati - prijatelji vaše linije

  • Brzi tortilja sendviči sa povrćem i pršutom - recept

  • Recept za gambore u sosu od belog luka - posno

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 08.09.-14.09.2025.

  • Mirisni prelaz: Omiljeni parfemi za septembar

  • Doba transformacije: Mesečni horoskop za SEPTEMBAR

  • 5 outfita za septembar: Savršeni stil za modni prelaz

  • Kako pronaći savršenu farbu za kosu?

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

  • Brzi savet: Kako da skinete fleku od dezodoransa?

  • Pronađite oslonac, ljubav i sigurnu luku uz ove horoskopske znake

  • Putopis iz duše: Manastir Tumane, više od obične posete

  • Italijanska rapsodija - večera za dvoje

  • Poslastica od crnog grožđa: Brza i elegantna fantazija

  • Kako da prepoznate i zaustavite emocionalno prejedanje: Saveti psihologa

  • Garniture za dnevnu sobu kao ključni element dizajna

  • Savršena sinergija: Kombinacija hijalurona i botoksa za podmlađeni izgled

  • Brzi savet: Kako da maskara traje ceo dan?

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Pirinač dijeta - za 3 nedelje 7-10 kg manje

Prvobitna namena pirinač dijete bila je smanjenje krvnog pritiska, regulacija šećera u krvi i poboljšanje stanja...
Scroll up