Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Jedan jedini za zimu: parfem za kojim se svi okreću

  • 10 frizura koje će učiniti da izgledate mršavije

  • Mesečni horoskop za DECEMBAR 2025.

  • Novogodišnja dekoracija: šta sve možeš da kupiš do 2000 dinara?

  • Praznični dezert koji se ne peče, a ceo komšiluk traži recept

Recepti

Pirinač sa povrćem - recept za rižoto

Ako vam treba jelo koje se brzo sprema, izuzetno je zdravo i hranljivo, može poslužiti i kao samostalni obrok, ali i kao prilog glavnom jelu onda svakako treba da naučite da spremate rižoto sa povrćem.

Verujemo da je mnogima od vas i poznato kako se sprema, ali neće škoditi sa se malo podsetimo.

Pirinač je bogat hranljivim materijama, spada u grupu,,dobrih'' ugljenih hidrata, može se praviti u kombinaciji sa najrazličitijim povrćem, može biti posan ili mrsan (sa dodatkom putera i sira), jeftin je i jednostavan za pripremu - uprljaćete samo jednu šerpicu!

Treba li vam još nekih razlog da napravite rižoto sa povrćem? smiley

Pogledajte recept i saznajte kako se sprema!

 

Potrebni sastojci:

150g pirinča okruglog zrna
1 velika glavica sitno seckanog crnog luka,
1 velika šargarepa,
4 čena belog luka,
1 crvena paprika,
1 žuta paprika,
1 ljuti feferončić (po želji),
250 g šampinjona,
1 kašika peršuna,
Po potrebi voda ili povrtni temeljac,
Ulje za prženje povrća.

Priprema:

Korak 1: U širu šerpu sa težim dnom, sipajte nekoliko kašika ulja (preporučujemo puter ili maslinovo ulje ako želite posnu varijantu) i dodajte sitno isečenu veću glavicu crnog luka. Pržite dok luk ne postane staklast - 5 minuta - povremeno promešajte da ne zagori. Dodajte šargarepu, koju ste očistile, oprale i isekle na malo krupnije kockice pa i nju propržite nekoliko minuta. Šampinjone očistite - manje isecite ih na pola, a veće na četvrtine. Dodajte ih u šerpu i prppržite 4- 5 minuta sa lukom, dodajte paprike iseckane na kockice i očišćene od žilica i semenki, pa i njih propržite nekoliko minuta. Ako želite da sve zaljutite ubacite celu feferonu ili drugu ljutu papriku.
Na kraju dodati sitno sečen beli luk i sve zajedno propržite.

Korak 2: U povrće dodajte pirinač  i propržite ga vrlo kratko zajedno sa povrćem, mešajte sve vreme. Dodajte malo vode ili povrtnog temeljca (može i belo vino  ali samo prvi put - kuvajte dok vino ne ispari, posle dodajte temeljac ili vodu) i kuvajte ga dok pirinač ne postane staklast i nemojte zaboraviti da ga češće promešate. Kuvajte ga na ovaj način dok pirinač ne omekša, ali da ne bude gnjecav, obično treba oko 15 do 20  minuta. Vodu ili temeljac dodavajte po potrebi, sve dok se pirinač ne skuva.

Korak3: Kada je rižoto gotov, sipajte u tanjir, pospite seckanim peršunom i poslužite. Ako ga spremate u vreme kad nije post, narendajte parmezan dok je rižoto još vruć i poslužite sa zelenom salatom. 

Prijatno!

Možete vi to same!

Fotografije preuzete sa Google Images i Pinterest

28.04.2015 13:56
 

Ne propustite

  • Dobri ugljeni hidrati - prijatelji vaše linije

  • Brzi tortilja sendviči sa povrćem i pršutom - recept

  • Recept za gambore u sosu od belog luka - posno

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Kako napraviti šampon za brži rast kose?

  • Dva proizvoda od 300 dinara koja kuću čine luksuznom (tajna hotela sa 5 zvezdica)

  • Parfem koji nosiš kad želiš da ga osvojiš: nezamenjiv tokom cele godine

  • Nedeljni horoskop: 08.-14.12.2025.

  • Jedan trik koji koriste frizeri da bi kosa izgledala kao milion dolara (za 5 minuta)

  • IDEALNI DATUMI ZA ŠIŠANJE KOSE U DECEMBRU: Privucite sreću i novac po Feng Shui-ju

  • Praznični dezert koji se ne peče, a ceo komšiluk traži recept

  • MUŠKARCI OTKRIVAJU: Jedna stvar koja ga u sekundi odbija od ozbiljne veze

  • Brzi trik da blokiraš toksične misli za 60 sekundi (Psiholozi potvrđuju)

  • Stari bakin lek protiv virusa koji vam treba ove zime (i sigurno ga imate u kući)

  • Rečenica koju moraš da izbaciš iz rečnika ako želiš da te on shvati ozbiljno

  • Prirodni načini za uklanjanje kamenca sa zuba: Efikasni kućni lekovi za svetliji osmeh

  • Stvar koju radiš SVAKO JUTRO, a zbog nje izgledaš 5 godina starije (Nije sunce)

  • Punjene tikvice sa mlevenim mesom iz rerne po receptu koji uvek uspeva

  • Želimo veće usne, ali ne po svaku cenu: filer mora da bude savršen

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Pirinač dijeta - za 3 nedelje 7-10 kg manje

Prvobitna namena pirinač dijete bila je smanjenje krvnog pritiska, regulacija šećera u krvi i poboljšanje stanja...
Scroll up