Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Baštenski nameštaj: inspiracija i saveti

  • Mesečni horoskop za MAJ 2025.

  • Blistave oči i istaknute usne: ovo su novi makeup trendovi

  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • Želite promenu za proleće? Ovo su frizure koje ćete viđati svuda (i poželeti Ih odmah!)

Recepti

Pizza na roštilju - Grilovana pizza sa kukuruzom i tikvicama!

U toku letnjih meseci, trudimo se da što manje vremena provedemo uz šporet. Priprema ove fantastične pizze moguća je na roštilju! Za ovaj jednostavan recept, možete izabrati sasvim zdravu pripremu, sa domaćim testom. Ako nemate vremena, u pomoć mogu priskočiti i namirnice koje se mogu naći u bilo kojoj prodavnici, poput zamrznute podloge za pizzu. Kukuruz, sočne tikvice i kremasta feta, podići će pizzu na potpuno novi nivo. Ovo jelo se može servirati kao ukusno predjelo ili može postati savršen obrok za vegetarijance, servirano uz salatu. Ukoliko ne možete da zamislite obrok bez mesa, predlažemo da na kraju dodate nekoliko komadića grliovane piletine. Recept za grliovanu pizzu sa kukuruzom i tikvicama, čeka u nastavku teksta. smiley

NE PROPUSTITE: Prolećna fritata sa mladim lukom - proteini i vitamini u jednom receptu!

 

Satojci za nadev:

1 veći klip kukuruza (ili kukuruz iz kozerve)

2 manje ili jedna srednja tikvica

1 i po kašičica devičanskog maslinovog ulja

50 g pasiranog paradajza

50 g feta sira

2 kašike crnog lutka (iseckati po želji)

začini po želji

Sastojci za testo:

pola čaše mlake vode

pakovanje svežeg kvasca

pola kašićice šećera

1 kašičica maslinovog ulja

80 g brašna punog zrna

60 g običnog pšeničnog brašna

malo soli

U manjoj činiji izmešajte vodu, kvasac, šećer i kašičicu maslinovog ulja. Ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte brašno i so, pa mesite dok ne dobijete testo odgovarajuće konzistencije. Dobijeno testo premažite maslinovim uljem. Prekrijte i ostavite da odstoji na toplom mestu, oko sat vremena. Za to vreme pripremite nadev.

Sastojci za nadev se mogu pripremiti na roštilju, ali i u pećnici ili na ringli. Pećnicu zagrejte na 180-200 stepeni. Ukoliko koristite konzervisani kukuruz, dobro ga ocedite od vode. Kukuruz i tikvice prelijte maslinovim uljem. Priprema na roštilju će trajati 5-7 minuta, u rerni možda malo duže. Kada su sastojci spremni, po želji dodatno usitnite komade. 

Nakon sat vremena, testo podelite u 4 jednake jufke. Jufke blago pouljite i razvijte oklagijom. Testo se takođe može ispeći na roštilju. Rešetku dobro premažite uljem, pa postavite jufke. Za pripremu testa na roštilju, biće vam dovoljno samo 1-2 minuta. Na ovaj način će testo biti hrskavo spolja, a mekano iznutra.

Paradajz sos premažite po testu. Nadev od kukuruza i tikvica rasporedite ravnomerno. Na vrh dodajte feta sir. Ako volite da se sir rastopi po testu, na kratko vratite pizzu na gril. Potom na vrh dodajte kolutove crnog luka i začine po želji. Vaša grilovana pizza je spremna!

NE PROPUSTITE: Egzotična marokanska piletina s limunom, kurkumom i maslinama - recept

 

Iskoristite lepo vreme, upalite svoj roštilj i uživajte u grilovanju na malo drugačiji način. Ako nikad niste pomislili da pizzu pripremate na roštilju, isprobajte ovaj recept i javite nam utiske! 

Foto: izvor

Naslovna foto: izvor

 

13.06.2019 07:54
 

Ne propustite

  • Brze slane pogačice sa pavlakom - gotove za pola sata

  • Prolećna salata sa baby spanaćem i brusnicama

  • Taljatele sa slaninom i pečurkama u aromatičnom belom sosu

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Ono što prvo vidite na slici, govori o vašoj skrivenoj strani ličnosti

  • 3 dijetalna napitka od banane

  • Brzi PILEĆI mafini na MEKSIČKI način

  • Nedeljni horoskop za period od 19.05. do 25.05.2025.

  • Mir Fruške gore: Mesto gde se diše punim plućima

  • Pogledajte koji su najaktuelniji modni komadi za proleće

  • Zašto opada kosa tokom puberteta?

  • Šta obući kao gošća na venčanju? Vodič kroz dress code i predlozi haljina

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Prirodne tehnike koje zaista imaju efekta u otklanjanju bolova

  • Stvari u kući koje su leglo bakterija, a koje ne čistimo redovno

  • Kako da pomognete svojoj bebi da bolje spava?

  • Izaberite pravo mesto u domu za veš mašinu

  • Magična svojstva spiruline - nutrijenti, antioksidansi i mogući rizik

  • Recept za pitu od ćuretine

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Sočan pileći file sa medom i susamom - recept

Proleće je vreme kada se okrećemo lakšoj hrani. Kada pomislimo na laganu i zdravu hranu bogatu proteinima - piletina...
Scroll up