Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2026: Godina kada snovi postaju stvarnost

  • Jedan jedini za zimu: parfem za kojim se svi okreću

  • PSIHOLOZI KAŽU: Rečenica koju treba da kažete kada vas neko 'spusti' ili uvredi

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • MEDENJACI TVRDI KAO KAMEN? Jedan sastojak koji svi zaboravljaju (a čini ih mekim 7 dana)

Recepti

Prolećna fritata sa mladim lukom - proteini i vitamini u jednom receptu!

Prolećni obrok, bogat vitaminima i proteinima, a pritom i ukusan. Fritata je jelo koje dozvoljava vašoj kreativnosti da dođe do izražaja. Može se servirati direktno iz pećnice, ili na sobnoj temperaturi. Ukoliko ispratite recept i dodate kelj, automatski ćete uneti i 100% preporučene dnevne doze vitamina C. Recept za prolećnu fritatu sa mladim lukom, potražite u nastavku.

NE PROPUSTITE: Sočan pileći file sa medom i susamom - recept

Sastojci:

12 jaja

150 g grčkog jogurta

so i biber

veza mladog luka

manja glavica kelja spremljenog na pari (iskidajte listove)

1/4 kašičice mlevene paprike

oko 20 g rendanog parmezana

peršunov list

mirođija

list nane

po želji možete dodati šampinjone i još povrća: paradajz, grašak, papriku...

Pećnicu zagrejte na 150 stepeni. U velikoj činiji, izmutite jaja sa jogurtom, dok ne dobijete homogenu smesu. Soli i bibera dodajte po ukusu. Vrhove mladog luka odsecite, a lukovice presecite na pola, kako biste lakše mogli da ih rasporedite na dno vatrostalne posude. Zagrejte maslinovo ulje, rasporedite presečene lukovice i blago posolite. Pržite na umerenoj vatri 3-5 minuta bez okretanja, a zatim prebacite u tanjir. 

U vatrostalnu posudu potom dodajte još malo maslinovog ulja, pa ubacite blanširan kelj, mlevenu crvenu papriku i začine. Ukoliko želite da dodate pečurke i povrće, sada je pravi trenutak. Pržite na umerenoj vatri, oko 3 minuta i zatim ugasite ringlu. Izlupana jaja prelijte preko povrća i pritom mešajte, kako biste rasporedili povrće. 

Na vrh stavite unapred pripremljen mladi luk i rendani parmezan. Blago prelijte maslinovim uljem. Po želji možete dodati i malo rendane korice od limuna, za dodatnu aromu.

Vatrostalni tiganj zatim prebacite u unapred zagrejanu pećnicu i pecite 20 minuta, dok fritata ne dobije zlatno žutu boju.

Nakon što je pečena, fritatu ostavite da odstoji. Kada se malo prohladila, na vrh dodajte list peršuna i nane i još malo rendanog parmezana.

NE PROPUSTITE: Brze slane pogačice sa pavlakom - gotove za pola sata

 

Navedena količina sastojaka dovoljna je za 4 porcije. Jedna porcija sadrži samo 388 kalorija (ukoliko ne pripemate sa šampinjonima). Fritatu možete praviti za doručak, ručak ili večeru, a dovoljno je dekorativna da se nađe na trpezi i za svečanije prilike. Slobodno se poigrajte, dodajte svoje omiljene sastojke i uživajte u savršenom prolećnom obroku!

Foto: izvor

Naslovna foto: izvor

24.04.2024 11:32
 

Ne propustite

  • Taljatele sa slaninom i pečurkama u aromatičnom belom sosu

  • RIŽOTO sa PILETINOM i POVRĆEM - kuvamo za one koje volimo

  • Parfe sa jagodama i keksom - ukusan desert u čaši

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop: 22.12.- 28.12.2025.

  • MEDENJACI TVRDI KAO KAMEN? Jedan sastojak koji svi zaboravljaju (a čini ih mekim 7 dana)

  • CRVENI KARMIN za praznike: Trik u 3 sloja koji koriste šminkeri (da ne ostavljate tragove na čaši)

  • VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2026: Godina kada snovi postaju stvarnost

  • Hitna "dijeta" bez gladovanja koja izvlači vodu (da uđete u haljinu broj manju)

  • Ne privlačimo pogrešne partnere - privlačimo sopstveno emotivno stanje

  • MAGIJA ZA 5 MINUTA: Kako da napravite "Otiske Deda Mraza" u hodniku

  • Zašto se parovi najviše svađaju pred praznike i 3 rečenice koje smanjuju tenziju

  • SLAVSKA DASKA" KAO IZ RESTORANA: Pravilo "3-3-3" za slaganje predjela

  • ŠTIKLE BEZ BOLA: Medicinski trik sa flasterom (da igrate do zore a ne završite bosi)

  • ČARAPE KOJE NE PUCAJU: Zašto treba da stavite hulahopke u zamrzivač večeras?

  • Odloži sve obaveze: 5 simptoma koji ukazuju da ti je ovog vikenda potreban odmor

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Egzotična marokanska piletina s limunom, kurkumom i maslinama - recept

Volimo da isprobavamo jela s različitih krajeva planete. Nema ništa lepše nego kada pored domaće kuhinje, zamiriše i...
Scroll up