Kako je doručak najbitniji obrok u toku dana, nikako ga nije dobro preskakati. Međutim, veliki broj ljudi to čini jer ujutru nemaju dovoljno vremena za njegovu pripremu. Da vam se takve situacije više ne bi događale neophodno je da uvek imate nekoliko lakih i brzih ideja za obrok koji za veoma malo vremena možete pripremiti ujutru. Jedan od njih svakako može biti omlet, koji pored toga što je preukusan i možete ga napraviti sa vašim omiljenim sastojcima, ima i brz i lak način pripreme.
U nastavku pogledajte koje tri kombinacije ukusa su nama omiljene kada je omlet u pitanju!
NE PROPUSTITE: Sočne ćufte sa testeninom u paradajz sosu
Meksički omlet
Ovaj omlet idealan je za ljubitelje pikantne hrane jer u njegov sastav ulaze ljute papričice. Pripremićete ga tako što ćete prvo u zagrejan tiganj, na ulju, propržiti ve ljude papricčce (sitno iseckane) kao i pola glavice crnog luka i 2 čena belog luka. Kada se paprika i luk proprže, u tiganj sipajte 6 prethodno umućenih jaja i začinite sve solju i biberom. Nakon dva minuta okrenite jaja na drugu stranu kako bi se i ona ispržila. Kada se jaja ispeku pripremite 50g sira po želji i izrendajte ga na vruća jaja. Potom dodajte nekoliko komada čeri paradajza i 1 avokado koji ćete iseći na listiće. Omlet presavijte na pola i servirajte kao na slici.
Foto: izvor
Omlet sa pečurkama
Omlet sa pečurkama pripremićete na sledeći način: U zagrejanom tiganju propržite 150g iseckanih pečuraka po izboru. Kada pečurke omekane začinite ih biberom i dodajte 3 prethodno umućena jaja. Omlet propržite ravnomerno sa svih strana i izvadite na tanjir. Nadev ćete napraviti od 50g mrvljenog kozijeg sira, 1 avokada iseckanog na kockice i 50g svežeg bebi spanaća. Ukoliko želite omlet možete premazati i pavlakom. Pre nego što poslužite ovaj ukusni i laki obrok dekorišite ga sveže seckanim listićima peršuna.
Foto: izvor
Omlet sa pireom od pasulja
Ovaj omlet po svom ukusu, a samim tim i sastojcima je veoma neobičan, zbog toga će se verovatno najviše dopasti onima koji vole da eksperimentišu u kuhinji i stalno isprobavaju nove ukuse. Ukoliko se odlučite da napravite ovaj omlet, učinite to na sledeći način. U zagrejanom tiganju ispecite 5 prethodno umućenih jaja i začinite ih solju i biberom, po želji. Dok se jaja peku, pripremite pire od pasulja tako što ćete 100g pasulja iz konzerve ispasirati i njime kasnije premazati omlet sa unutrašnje strane. Po želji u omlet možete dodati 1 sitno secnakni avokado i sve začiniti svežim peršunom.
Foto: izvor
NE PROPUSTITE: 5 najpopularnijih vrsta pice na svetu - recepti
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari