Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • 5 pitanja za ponovno buđenje strasti u vašoj vezi

  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

  • Tvoja beba dolazi ove jeseni? Ovo su najlepša imena za dečake i devojčice!

  • Vodič za roditelje: Šta dete zaista treba da zna pre polaska u prvi razred?

  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

Recepti

Tajna iz KINESKIH restorana: savršeno MEKI komadi MESA

Meso koje se topi u ustima nije lako spremiti.

Naša draga Maja, autorka bloga Vitki gurman, zna tajnu iz kineskih restorana i ume da spremi savršeno meke komade mesa.

Danas imate priliku da tajnu saznate i vi.

U međuvremenu, potražite još odličnih recepata i kulinarskih saveta u njenoj knjizi Gurmanske veze!

NE PROPUSTITE: Zdrav doručak: galete bez glutena

Da bi bio ukusan i mek, ramstek se marinira danima. Ali šta ako želite da ga pripremite za isto veče – ili još brže?

Ovu metodu koriste i u kineskim restoranima. Ako ste se ikada pitali kako njima uspeva da svinjetina i junetina nakon vrlo kratkog prženja budu onako meki – otkrivamo vam tu tajnu!

Napomena: metoda uspeva samo na tanko sečenim listićima mesa i na jako tankim šniclama!

Ramstek za dvoje:

• oko 500 ramsteka (može da se koristi i juneći but)

• 1 kašičica sode bikarbone

• 2 kašike jabukovog sirćeta

• so i biber

• blanširana blitva ili spanać

• 2 čena belog luka

• pavlaka za kuvanje – opciono

• maslinovo ulje

• 2 okrugle tikvice (može i duguljasta pa se servira „čamac“ umesto „loptice“)

Ramstek isecite na tanke listiće i izlupajte ih čekićem. Stavite kašičicu sode bikarbone u vodu i potopite listiće da stoje oko 45-60 minuta.

Nakon toga, meso dobro isperite, pa stavite u posudu s vodom jabukovo sirće i meso potopite na 15 minuta.

Ponovo isperite. Sad je potpuno omekšalo. Poređajte ga na krpu i preklopite da upije višak vode.

Prelijte listiće sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite – pa ostavite da odstoji dok premite prilog.

Tikvicama isecite vrh pa ih izdubite kašikom. Posolite i ubacite u mikrotalasnu na samo nekoliko minuta da omekšaju.

Propržite malo belog luka na maslinovom ulju, dodajte blanširanu i iseckanu blitvu/spanać (količina po potrebi u skladu sa veličinom tikvica).

Posolite, pobiberite i nakon što ispari voda – sklonite s ringle. Možete i ne morate da dodate i malo neutralne pavlake.

Napunite omekšale tikvice. Kad je prilog gotov, komade ramsteka propržite na gril tiganju, kratko s obe strane.

Ovo „kratko“ shvatite baš bukvalno i ne pravite gužvu u tiganju, pre pržite u nekoliko tura, jer jako brzo bude gotovo.

Odmah servirajte dok je sve toplo.

Istu metodu omekšvanja tikvica u mikrotalasnoj možete koristiti i uz neki drugi fil. Na primer, ovaj recept za prilog od tikvice možete pretvoriti u brzu večeru bez mesa tako što ćete dodati kozji sir i orahe, malo zapeći u rerni ili mikrotalasnoj da se sir otopi – pa servirati uz salatu sa rukolom.

NE PROPUSTITE: Rolat od piletine i spanaća s tikvogetama

 

Recept i fotografije: Maja Petrović autorka bloga “Vitki gurman”.

Više zdravih i ukusnih recepata, od namirnica koje su afrodizijaci, možete pronaći u njenoj knjizi Gurmanske veze.

Možete vi to same!

 

 

27.08.2016 14:04
 

Ne propustite

  • ISKORISTITE sezonu! ORADA sa salsom od smokve

  • Italijanska pasta sa pilećim belim mesom i tikvicama

  • Recept za zapečeni krompir sa sirom i suvim mesom

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 08.09.-14.09.2025.

  • Kuhinje u kojima želimo da ostanemo duže: 3 trenda koja su osvojila svet dizajna

  • 5 opasnih biljaka koje treba da izbegavate ako imate ljubimca

  • Kako sam povratila svoje samopouzdanje: Put od nesigurnosti do unutrašnje snage

  • Septembar donosi novu ljubav: Tri znaka pred kojima je čarobna jesen

  • Kako da stvorite porodične rituale koji jačaju bliskost?

  • Kako da osvežite stari tepih i učinite da opet zablista?

  • Kako da prepoznate i zaustavite emocionalno prejedanje: Saveti psihologa

  • Kako prepoznati simptome osteoporoze na vreme?

  • Tajni sastojak VZK micelarne vode: Nežno, a efikasno skidanje šminke

  • Možda je mrzite, ali crvena je opet u modi

  • Ljubimci i trovanje biljkama: Kako prepoznati simptome i reagovati na vreme?

  • 5 jednostavnih trikova za osveženje spavaće sobe

  • Zašto nas privlače 'loši momci' (i kako da prekinemo taj krug)?

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Zdrav DORUČAK: sendvič sa HUMUSOM i JAJIMA

Naša draga Maja Petrović, autorka bloga Vitki gurman, koji verujemo da već uveliko čitate, kao i knjige "Gurmanske...
Scroll up