Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

  • Muškarci otkrivaju: Ovo su stvari koje mrzimo kod žena (ali samo malo!)

  • Mesečni horoskop za oktobar 2025: Od harmonije do intenziteta

  • Trik od 5 minuta: Kako se trajno rešiti zamagljenih stakala u automobilu

  • Jezik Finansija: Ključni koraci u finansiranju ženskog preduzetništva

Recepti

ROLAT od piletine i SPANAĆA s tikvogetama

Maju Petrović, koja je s vama podelila nekoliko recepata sada već sasvim sigurno dobro znate.

Nije loše da ponovimo da je Maja autorka bloga Vitki gurman.

Pre nego što pogledate kako se pravi fantastičan rolat od piletine i spanaća sa tikvogetama, to jest, špagetama od tikvica otkrićemo vam dve stvari.

Maja je zaista i vitki gurman i kada je vidite ne možete da ne poželite da hranite baš kao ona.

Takođe, saznali smo da priprema novi kuvar i jedva čekamo da ga završi.

Do tada, uživaćemo u njenom blogu i knjizi "Gurmanske veze".

NE PROPUSTITE: Iskoristite sezonu: orada sa salsom od smokve

Spanać ima gvožđe, ali manje nego što mislite.

On nije nikakav „gvozdeni šampion". Grešku je napravio naučnik Emil fon Volf koji je 1870. godine, radeći istraživanje hemijskog sastava povrća, pogrešno upisao vrednost sadržaja gvožđa kod spanaća i ispalo je da je deset puta veći od realnog.

Ovo je otkriveno tek 1930. godine, ali je zabluda nastavila da živi.

Ipak, pošto ima gvožđa u sebi i pošto je vrlo ukusan - recept obavezno isprobajte!

• 1 pileće belo meso

• spanać (može i u briketima, pola pakovanja)

• malo belog luka

• 1 baš velika tikvica

• malo rehidriranih šitaka (mogu i druge pečurke po izboru)

• manji struk praziluka

• maslinovo ulje

• so, biber, čili

Rolnice: Ispržite na maslinovom ulju beli luk, dodajte spanać, posolite i pobiberite.

Belo meso odvojte od koske i svaku polovinu isecite kao da otvarate knjigu.

Izlupajte čekićem da dobijete lepu šniclu, posolite, pobiberite.

Nafilujte spanaćem i urolajte u nauljenu aluminijumsku foliju, koju po želji možete da pospete i začinima i dobijete šarenu koricu (na primer, pospite foliju sušenim peršunom).

Rolnice u foliji ispržite na suvom tiganju ili ispecite u rerni.

Tikvogete (špagete od tikvica): oštrim nožem ili, još bolje, nožićem za pravljenje špageta od povrća, isecite tikvicu – pa tikvogete ubacite na minut u slanu ključalu vodu, tek da se „opuste“.

Odmah isperite hladnom vodom da se ne prekuvaju.

Preliv: sipajte maslinovo ulje u tiganj, ispržite rehidrirane i iseckane šitake, zatim dodajte i praziluk seckan na kolutiće.

Sipajte malo vode i dinstajte dok praziluk ne omekša.

Začinite po ukusu (preporučujem so, biber i malo čilija).

NE PROPUSTITE: Zdrav doručak: sendvi sa humusom i jajima

Recept i fotografije: Maja Petrović autorka bloga “Vitki gurman”.

Više zdravih i ukusnih recepata, od namirnica koje su afrodizijaci, možete pronaći u njenoj knjizi Gurmanske veze.

Možete vi to same!

 

 

03.08.2016 21:51
 

Ne propustite

  • OSVEŽAVAJUĆA obrok salata sa piletinom, jabukama i celerom - recept

  • Pasta sa piletinom, bosiljkom i paradajzom (recept)

  • Piletina sa kikirikijem - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni Horoskop: 13.10. - 19.10.2025.

  • Miriše na vikend: Brzi jesenski kolač od jabuka

  • Pametno mršavljenje: san je ključan

  • Kako sam se zaljubila u svoj posao? Put od rutine do pronalaska svrhe

  • Jezik Finansija: Ključni koraci u finansiranju ženskog preduzetništva

  • Sedefasti šapat sezone: Zašto je satenska suknja neizostavni komad ove jeseni

  • Laszlo Krasznahorkai – dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2025.

  • Stigao je Maje - Beograd dobio prvu radnju čuvenog pariskog brenda u regionu

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

LETNJA pasta - piletina sa limunom i belim lukom (recept)

Kada su velike vrućine prosto izgubimo apetit. Jede nam se nešto lagano, ali opet ukusno. Zbog toga su paste IDEALNO...
Scroll up