• Telo i duh

  4 najčešća MITA o kremama za ZAŠTITU od SUNCA

  Foto: marieclaire.com

  Nega kože koja podrazumeva zaštitu od sunca tj. od UV zračenja, naročito u mesecima visokih letnjih temperatura koji nam predstoje,  definitivno je tema broj jedan svih dermatologa. Stalno se govori o štetnim posledicama UV zračenja i o tome koliko je važno da se zaštitimo prilikom izlaganja suncu. Međutim,poslednjih godina smo i svedoci sve većeg broja uznemirujućih vesti  kako nas kreme namenjene zaštiti od sunca zapravo ne štite, već naprotiv potpomažu razvoj raka kože. Ako se pitate da li ima istine u ovim tvrdnjama, mi ćemo vam pomoći da to i saznate...

  Otkrijte u nastavku koja su 4 najčešća mita o kremama za zaštitu od sunca.

 • Telo i duh

  Zašto vam je neophodan baš MEDICINSKI PEDIKIR pre leta

  Foto: marieclaire.com

  Nema dame koja ne voli odlazak u kozmetički salon i momenat ulepšavanja koji pripada samo njoj. Tako je i sa pedikirom - prija nam, volimo ga, naročito kad izaberemo svoju omiljenu boju laka, ali kad je nega stopala u pitanju - nikako nije stvar samo u estetici, već je i higijena u pitanju, koja je vašim stopalima neophodna da bi bila zdrava. Ovo posebno važi sad kada leto samo što nije i kada treba da počnete da nosite otvorenu obuću, koja zahteva negovana stopala. Krajnje je vreme da uradite medicinski pedikir...

  Pročitajte u nastavku zašto vam je neophodan baš medicinski pedikir pre nego što uskočite u svoje letnje sandale! 

   

 • Telo i duh

  Saznajte sve što vas je oduvek zanimalo o procesu STARENJA KOŽE i faktorima koji na njega utiču

  Foto: nathanhalsey.com

  Da li se i vi nekad uhvatite kako pred ogledalom tražite tragove koji pokazuju da vasa koža više nije u cvetu mladosti i kako tražite te sitne bore oko očiju koje bi potvrdile vašu sumnju? Ništa neuobičajeno ako to činite, ali ništa neuobičajeno ni ako su se pojavile bore – proces starenja kože je prirodan i neminovan. Ipak, pravilnom negom kože i kože lica možemo itekako uticati da se taj proces uspori. Za početak, bitno je da razumete sve karakteristike kože , a mi ćemo vam u tome pomoći.

  Saznajte u nastavku sve o što vas je oduvek zanimalo o procesu starenja kože i faktorima koji na njega utiču.

 • Telo i duh

  Otkrivamo - koje DOBA dana je NAJBOLJE za tuširanje

  Foto: justcleansing.com

  Da li i vi jedva čekate da posle napornog dana, ili posle iscrpljujućeg treninga, stanete pod tuš i sperete sav taj umor sa sebe? Ili možda više volite da započnete dan jutarnjim tuširanjem.

  U oba od ova dva slučaja - osećaj nakon tuširanja je fantastičan, zaista važi ona izreka koja kaže da se posle tuširanja osećamo kao da smo ponovo rođeni.

  Postoje oprečna mišljenja stručnjaka u vezi sa tim kad je u toku dana za nas i našu kožu najbolje da se tuširamo, da bismo u svakom smislu postigli potpun efekat.

  Pročitajte u nastavku teksta koje doba dana je najbolje za tuširanje.

 • Telo i duh

  10 Saveta kako da vaša sledeća DEPILACIJA prođe BEZBOLNO

  Foto: popsugar.com

  Ubeđeni smo da samo mazohisti uživaju u depiliranju. Dame moraju svašta da istrpe zarad lepote, to nam je već dobro poznata izreka - i tačna. Kako bilo, ipak morate da sredite vašu bikinu zonu pre leta.

  Ali ipak ne mora toliko da boli. Bilo da ste novi u ovome ili iskusni, postoje načini kako da ublažite bol.

  Za sve vas koje želite da saznate kako da vaša sledeća depilacija prođe bezbolno - nastavite da čitate!

 • Telo i duh

  5 proverenih NAČINA kako da se izborite sa POTKOŽNOM bubuljicom

  Foto: stylecraze.com

  Svima nam se dešava ona neprijatna situacija kada nam izađe potkožna bubuljica, koja ne samo da je bolna na dodir, već i poprilično narušava naš izgled. Još ako se to dogodi u nekom momentu kada nam baš nije trebalo, a uvek je tako, onda stvar postaje još gora.

  Često pokušavajući da rešimo ovaj problem, napravimo samo veću zbrku - raskrvarimo se, zacrvenimo, i onda najradije ne bismo izlazili iz kuće.

   

   

 • Telo i duh

  Kako da izgledate OČARAVAJUĆE svakog DANA

  Foto: www.bikini.com

  Svaka žena želi da uvek i svuda izgleda očaravajuće. Kada je opuštena kod kuće, na poslu u šetnji ili izlasku, ona želi da izgleda kao neko ko vodi računa o sebi. Nažalost, obaveze koje nam nameće savremeno društvo čini da imamo svega osim vremena za sebe. Danas s vama delimo trikove koji će vam uštedeti vreme i novac i učiniti da izgledate savršeno u svakoj situaciji

 • Telo i duh

  Savršeno REŠENJE za uklanjanje MASNIH NASLAGA sa STOMAKA i BUTINA

  Foto: goodtoknow.co.uk

  S dolaskom proleća odlučujemo se za laganiju garderobu. Neće proći dugo, stići će nam i leto. Ukoliko niste dovoljno vodili računa tokom zime moguće je da imate viška u predelu stomaka i na butinama. Masne naslage, odnosno, salo ume da bude baš dosadno, a i ne izgleda privlačno! Na dijeti ste, vežbate, ali salo je i dalje tu! Ne brinite, jer postoji veoma efikasno rešenje!

  Da li ste već čuli za Vanquish, najnovije dostignuće u otklanjanju lokalizovane masnoće? Vanquish je metoda koja na potuno bezbolan i neinvazivan način eliminiše lokalizovane masne naslage i reoblikuje telo . Tretman koji predstavlja umetnost u oblikovanju tela omogućava pacijentima da izgube masne naslage sa onih delova tela gde i najupornija vežbanja ni dijete nisu pomogle i to sve bez anestezije!

  Ovakakv tretman je moguće uraditi u Beogradu i verujemo da ćete požuriti da saznate u nastavku o čemu se radi!

 • Telo i duh

  Otkrijte efikasno i DUGOROČNO rešenje za CELULIT

  Foto: body1fitness.com

  Bilo da je celulit nastao kao posledica nepravilnog načina života, fizičke neaktivnosti ili stresa, on je danas jedan od najvećih problema savremene žene. Poslednja istraživanja pokazala su da danas nepoželjni izgled “pomorandžine kore” raznih stadijuma i na različitim delovima tela, ima oko 80 odsto ženske populacije. Sa ovim problemom dame se bore na razne načine, a vodeća svetska pop ikona Madonna, listi prioriteta za dobar izgled dodala je AWT, novu metodu uklanjanja celulita i oblikovanja tela, koji se koristi u više od 600 estetskih centara u svetu, a od nedavno i kod nas u Beogradu.

  Saznajte u nastavku o čemu se radi jer imate priliku da se dugoročno oslobodite celulita!

 • Porodica

  KOMPLETAN vodič kroz NEGU tela, lica i kose u TRUDNOĆI

  foto: www.naturabb.com

  Trudnoću zovu ,,blaženo stanje'', ali zbog drugačijeg hormonskog statusa, promene u kilaži i nivou vode unutar oraganizma mogu se javiti i neke neželjene pojave. Žene u trudnoći ne treba da se plaše svakodnevne nege i svakako ne treba da je zapostave, već samo da je prilagode svom novom stanju. Prvo proverite da li možete da koristite proizvode koje već imate. Neki od njih zbog svojih sastojaka nisu pogodni za trudnice Ako niste sigurni da li su ili nisu sigurni bolje bi bilo da ih ne koristite.

Pages