Tetrazzini zvuči baš italijanski, ali ovo jelo ima bogatu istoriju. Naime, dobilo je ime po američkoj pevačici Luisi Tetrazzini. Pravi se i sa piletinom, i sa ćuretinom. Turski način pripreme je preovladao širom sveta, pa kada naručite Tetrazzini u restoranu, dobićete pastu sa ćuretinom, čeri paradajzom, ukusnim sirevima, svežim špagetima.
Baš takav, originalni recept vas čeka u nastavku!
NE PROPUSTITE: Originalni italijanski recept za njoke
Sastojci:
- Špageti
- Čedar sir (200 grama)
- 6 kašika parmezana
- Kuvana ćuretina isečena na kockice (200-300 grama)
- Isečena sveža paprika, po želji
- Kašika putera
- Seckani crni luk
- Krem supa od pečuraka (možete koristiti i onu iz kesice)
- Pečurke ( 5 komada)
- Čeri paradajz
Priprema:
Pripremite sastojke i uključite rernu da se greje na 180 stepeni.
Pripremite i obložite puterom tepsiju za pečenje.
Špagete skuvajte u slanoj vodi prateći uputstva na pakovanju. Dobro ih ocedite. U velikoj posudi izmešajte skuvane i oceđene špagete sa pola mase čedar sira i 2 kašike parmezana.
Ćuretinu koju ste prethodno skuvali, dodajte u testeninu, a zatim dodajte i svežu papriku, po želji.
Na tiganju, propržite pečurke na istopljenom puterom, dodajte i luk, i još začina po želji. Supa od pečuraka treba da već bude skuvana, a najbrže rešenje je krem supa od pečuraka iz kesice. Ona će vam biti potrebna nešto kasnije. Sada pomešajte testeninu sa pečurkama i lukom.
Prebacite smesu u tepsiju za pečenje, dodajte kutlaču do dve supe od pečuraka, i pospite sve preostalim sirom i parmezanom.
Bližimo se kraju! Tepsiju treba prekriti folijom, i tako peći četdesetak minuta. Posle toga, folija se skida i ostavlja se još 5 minuta, da zarumeni. Sada je vaše jelo spremno!
NE PROPUSTITE: Ideje i saveti za savršenu slavsku trpezu
Uživajte u svakom zalogaju i javite nam utiske!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari