Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

Recepti

Ukusna pasta sa ćuretinom - Tetrazzini

Tetrazzini zvuči baš italijanski, ali ovo jelo ima bogatu istoriju. Naime, dobilo je ime po američkoj pevačici Luisi Tetrazzini. Pravi se i sa piletinom, i sa ćuretinom. Turski način pripreme je preovladao širom sveta, pa kada naručite Tetrazzini u restoranu, dobićete pastu sa ćuretinom, čeri paradajzom, ukusnim sirevima, svežim špagetima. 

Baš takav, originalni recept vas čeka u nastavku!

 

NE PROPUSTITE: Originalni italijanski recept za njoke

 

Sastojci: 

- Špageti

- Čedar sir (200 grama)

- 6 kašika parmezana

- Kuvana ćuretina isečena na kockice (200-300 grama)

- Isečena sveža paprika, po želji

- Kašika putera

- Seckani crni luk

- Krem supa od pečuraka (možete koristiti i onu iz kesice)

- Pečurke ( 5 komada)

- Čeri paradajz

Priprema: 

Pripremite sastojke i uključite rernu da se greje na 180 stepeni. 

Pripremite i obložite puterom tepsiju za pečenje. 

Špagete skuvajte u slanoj vodi prateći uputstva na pakovanju. Dobro ih ocedite. U velikoj posudi izmešajte skuvane i oceđene špagete sa pola mase čedar sira i 2 kašike parmezana.

Ćuretinu koju ste prethodno skuvali, dodajte u testeninu, a zatim dodajte i svežu papriku, po želji. 

Na tiganju, propržite pečurke na istopljenom puterom, dodajte i luk, i još začina po želji. Supa od pečuraka treba da već bude skuvana, a najbrže rešenje je krem supa od pečuraka iz kesice. Ona će vam biti potrebna nešto kasnije. Sada pomešajte testeninu sa pečurkama i lukom. 

Prebacite smesu u tepsiju za pečenje, dodajte kutlaču do dve supe od pečuraka, i pospite sve preostalim sirom i parmezanom. 

Bližimo se kraju! Tepsiju treba prekriti folijom, i tako peći četdesetak minuta. Posle toga, folija se skida i ostavlja se još 5 minuta, da zarumeni. Sada je vaše jelo spremno!

NE PROPUSTITE: Ideje i saveti za savršenu slavsku trpezu

 

Uživajte u svakom zalogaju i javite nam utiske! heart

 

Foto: izvor

31.01.2022 23:53
 

Ne propustite

  • Originalni italijanski recept - Pasta alla Norma

  • Tart sa kobasicom i feta sirom - idealan za doručak, ručak, večeru

  • Potaž od bundeve - zdrava jesenja čorba

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 23.06.- 29.06.2025.

  • Šta ne smete da zaboravite kada se pakujete za more?

  • Duhovno značenje onih koji nikada nisu slomili kost

  • Sve što sam prećutala u novoj vezi

  • Beogradske ulice ovog leta: Koji su haljine ultimativni modni hit?

  • Pravo vreme za bebu: ono što nauka prećutkuje

  • Pedikir inspo za Jun: Spremni za sandale!

  • Crvene flekice na koži: Šta nam poručuju i kako ih se rešiti?

  • Spas za kosu leti: Tajne duboke hidratacije

  • Kako prestati sa grickanjem noktiju? Praktični saveti i dublji uvidi

  • Omiljena kupališta u Beogradu: Osveženje čeka!

  • Grinje: Nevidljiva pretnja u vašem domu

  • Letnje osveženje i alkohol: Opasnosti koje vrebaju u vrelini

  • Može li nas intuicija prevariti? Razumevanje unutrašnjeg glasa

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Trik za savršeno skuvan pirinač

Postoje pravila za kuvanje pirinča koja nam mogu omogućiti da dobijemo pirinač kao iz restorana. Savršen pirinač je...
Scroll up