Da li volite njoke? Mi obožavamo! Kao prilog, uz meso, uz različite soseve. Ukratko - testo od krompira je mali raj za sve ljubitelje ove povrćke u bilo kom obliku. Međutim, iako je u suštini jednostavno za napraviti, treba biti majstor i znati cake za testo za njoke, kako bi ispale baš savršene - dovoljno mekane, a opet ne gnjecave. Zato te majstorije delimo sa vama.
U nastavku vas čeka originalni italijanski recept za njoke!
NE PROPUSTITE: Trik za savršeno skuvan pirinač
Sastojci:
800 g krompira
500 g brašna
4 jaja
1 kašičica soli
80 g maslaca
Priprema:
Prvo skuvajte krompir. Veoma je bitno da ga skuvate u kori, kako ne bi postao previše vodenast. Kada je skuvan - probajte viljuškom, oljuštite ga, isecite na manje komade da se brže prohladi. Kada više nije vruć izgnječite ga kao za pire. Dodajte i maslac. Potom u drugoj posudi umutite jaja, pa i njih dodajte smesi. Dodajte so, pa postepeno brašno uz konstantno mešanje. Pred kraj mesite rukom, i po malo takođe nastavite da dodajete brašno. Nemojte upotrebiti više od preporučene količine brašna, kako vam testo ne bi bilo tvrdo. Testo uvijte u providnu foliju i neka odstoji pola sata u frižideru.
Razvijte ga na trake debljine poput prsta, pa ih podelite tako da dobijete oblik njoka. Možete i rukama oblikovati loptice. U vodi koja je provrla ih kuvajte ne duže od 4 minuta.
Poslužite ih kao prilog, ili uz željeni sos.
Foto: izvor
NE PROPUSTITE: Originalni italijanski recept - Pasta Alla Norma
Možete vi to same!
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari