Mmm, ko još ne voli mekane i ukusne njoke!
Taj mali zalogaj odlično ide u svim kombinacijama - sa povrćem, sa mesom, u različitim sosevima, sa sočnim prelivima...
Ali možda najjednostavnija i po nama jedna od najukusnijih kombinacija jesta sa sirom. Još ako su zapečene u rerni!
Ako želite da zaista oduševite svoje goste, odvojite malo više vremena i napravite domaće njoke.
U odnosu na one zaleđena kupovne, ukus domaćih njoka je nezamenljiv.
Pogledajte recept i saznajte kako da napravite zapečene domaće njoke sa sirom!
Potrebni sastojci:
3-4 veća krompira,
1 jaje za testo,
4-5 šaka brašna,
1 pavlaka,
150g kremastog ili sitnog sira,
3 jajeta,
Prezla.
Priprema:
Korak 1: Krompir ogulite i iseckajte na kockice, pa ga staviteda se kuva i napravite pire.Dodajte malo ulja ili margarina, soli i malo mleka. Ostaviti da se prohladi.
Korak 2: U prohlađen krompir dodajte jaje i zamesite sa malo brašna. Pazite da testo ne bude previše tvrdo. Odvojite jednu kuglu brašna, pa je istanjite u ,,glistu''. Svaku seckajte ne kockice
Korak 3: U serpu nasptie vode i malo posolite. Kad voda prokuva ubacite njoke. Sacekajte da se podignu na površinu, pa ih kuvajte još 2,3 minuta. Kuvane njoke vadite u vatrostalnu posudu.
Korak 4: Razmutite jaja, sir, pavlaku, ulje i so po želji, pa sve prelijte preko njoka. Ukoliko želite da budu dodatno hrskave, u sve ubacite i šaku-dve prezli. Izmešajte da se sve sjedini i ubacite u rernu zagrejanu na 230oC. Pecite dok ne porumeni.
Poslliužite toplo uz svežu salatu! Prijatno!
Možete vi to same!
Fotografije: Google images
NAJPOPULARNIJI Komentari