Jesen je period u godini kada caruje bundeva. Bundeva je fantastična i obiluje brojnim vitaminima, mineralima, pa ukoliko volite njen specifični ukus, onda vam definitivno savetujemo da u svoj jelovnik uvrstite i potaž od bundeve. Idealan je izbor za ručak, ali i za laganu večeru, kada niste mnogo gladni možete ga jesti i samog. Još kada dodate šargarepu, luk i brojne ukusne začine - ovo čorbasto jelo će biti pun pogodak.
Recept za potaž od bundeve vas čeka u nastavku!
NE PROPUSTITE: Omiljena večera - ukusna pita sa piletinom
Sastojci
500 g očišćene i isećene na tanje kriške bundeve
1 glavica crnog luka srednje veličine
1 čen belog luka
2 srednje šargarepe
Čili papričica po ukusu
Sušena paprika kao začin
So
Maslinovo ulje
Priprema
Ugrejte rernu na 280 stepeni, pa u plehu obloženom papirom za pečenje pecite bundevu oko 30-35 minuta dok ne omekša. Pre pečenja je premažite maslinovim uljem kako bi ostala što sočnija.
Sitno seckani luk i šargarepu dinstajte na malo maslinovog ulja, na umerenoj vatri oko 10ak minuta. Dodajte začine. Zatim kada ste izdinstali, stavite i bundevu koju ste prethodno ispekli. Sve to prekrijte vodom i kuvajte do ključanja. Potom sklinite sa ringle, odlijte deo vode kako vam potaž ne bi ispao redak, pa štapnim mikserom sve dobro umutite. Ukoliko je potrebno, vratite deo vode.
Po želji, u čorbu možete dodati i malo suvih vrganja ili orašaste plodove za dekoraciju.
Foto: izvor
NE PROPUSTITE: Ćuretina u paradajz sosu i pire od krompira i karfiola
Možete vi to same!
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari