Ako ste u potrazi za ukusnom večerom, spremili smo vam recept koji ćete obožavati. Ovo je pita sa piletinom koju ćete često praviti! Ukusna je i idealna je kada vam zafali ideja, a baš su vam se najavili prijatelji i doći će za dva sata. Ne morate da mozgate, ovo je recept koji svima, provereno, uspeva.
U nastavku sledi recept za pitu sa piletinom.
NE PROPUSTITE: Ćuretina u paradajz sosu i pire od krompira i karfiola - predlog ručka
Šta vam je sve potrebno od sastojaka?
- Za početak, treba vam belo meso ili batak i karabatak. Šta god da je u pitanju, treba sitno iseckati, kako bi se lakše izdinstalo.
- Što se tiče povrća, možete da koristite smrznutu mešavinu po želji, a možete i da iseckate luk, šargarepu, grašak, beli luk, celer. U suštini, koristimo sezonsko povrće koje imamo na raspolaganju i koje najviše volimo!
- Za koru je najbolje koristiti lisnato testo. Ako ne znate da pravite ili nemate toliko vremena, možete da koristite i gotovo lisnato testo koje treba samo malo da odstoji i da se razvije.
- Piti možete da dodate i naseckane šampinjone.
- Biće vam potrebni i osnovni začini, jedno jaje i pavlaka za kuvanje (najbolje krem za kuvanje, koji je malo gušći).
Postupak pripreme
Povrće i meso treba prodinstati na malo ulja, dok ne omekša i dok ne pusti tečnost. Vreme je za dodavanje omiljenih začina. Trebaće vam so, biber, ruzmarin. U međuvremenu, dok se meso i povrće krčkaju, razvijte lisnato testo i uključite rernu da se greje. Kad prođe desetak minuta, smesa za pitu je gotova, i sad joj treba dodati malo pavlake za kuvanje, kako bi se sastojci lepo sjedinili. Sa pavlakom ne treba preterivati, odokativnom metodom, dodajte malo pavlake, taman da se smesa zgusti i sjedini. Kuvajte još 5 minuta i ostavite da se ohladi.
Namažite testo filom kada se prohladi. Pitu možete da umotate u rolat, a možete i da je ostavite da bude u obliku pravougaonika. To sve zavisi od veličine i oblika lisnatog testa. Pitu premažite jajem i stavite je da se peče. Pita se peče dvadesetak minuta, na 200 stepeni.
NE PROPUSTITE: Puterasti kolačići od samo 3 sastojka - tope se u ustima
Pitu možete da poslužite za večeru, a garantujemo da će i ujutru biti ukusna i sočna! Prijatno! Javite nam utiske.
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari