Ako do sada niste probali popularni banana bread, sada je prava prilika za to! Napravili smo ga na malo drugačiji način, jer volimo da eksperimentišemo i da stvaramo nove recepte. Sada je leto, i mnogi kažu da nije vreme za "teške kolače", ali kada vam se jede nešto slatko, a banane su već prezrele, onda hleb od banana i oraha dođe kao sjajna poslastica za čitavu porodicu.
U nastavku saznajte recept za banana hleb sa orasima i kremom.
NE PROPUSTITE: Domaći sladoled kojem niko ne može da odoli!
Konačno smo pronašle recept koji je namenjen celoj porodici, jer zadovoljava sve ukuse! Ono što nam je bilo najvažnije od svega jeste da hleb od banana bude mekan i u narednim danima, jer je nemoguće da ga pojedete za jedan dan. Sočnost je zagarantovana! nama je potrajao četiri dana i ostao je svež, što je za ovakav kolač veliki uspeh.
Šta je sve potrebno od sastojaka?
- 5 banana
- 150 grama oraha
- soda bikarbona ( 1 kašičica )
- brašno ( 3 kafene šoljice )
- so ( 1 kašičica )
- šećer ( 1 kafena šoljica )
- krem po želji ( mi smo koristili čokoladni krem, oko 150 grama, a ako volite, možete da stavite i kikiriki puter )
- 1 vanilin šećer
- maslac ( 150 grama )
- 2 jajeta
Kako se pravi hleb od banane sa orasima i kremom?
U jednoj posudi izgnječite banane, tako da dobijete gustu smesu. One će biti lake za gnječenje, ukoliko su zrele. To ćete prepoznati po tamnoj kori. U drugoj posudi maslac treba da otopite i da ga pomešate sa 2 jajeta i šoljicom šećera. Mutite oko 5-7 minuta, onda toj smesi dodajte brašno, sodu bikarbonu i malo soli.
Pomešajte smesu sa bananama i orasima, Što se tiče oraha, mi smo ih samleli, a jedan deo, oko 50 grama smo iseckali. Krem od čokolade smo zagrejali u mikrotalasnoj, na nekoliko sekundi, kako bi mogao lake da se izmeša.
Za pečenje smo koristili silikonski kalup, ali možete da koristite bilo koji kalup za hleb, koji nije previše veliki. Banana bread se peče oko 50 minuta, na 200 stepeni. Nemojte da vas zavara tamna boja hleba, jer on i treba da bude taman. Kada bude gotov, ostavite ga se ohladi, nemojte ga seći dok je još vruć.
NE PROPUSTITE: Ukusni čoko čizkejk zalogajčići bez pečenja
Možete ga služiti uz šolju mleka, kafe ili čaja. Uživaćete u svakom zalogaju!
NAJPOPULARNIJI Komentari