U ovim vrelim letnjim danima, treba nam nešto što će brzo da nas rashladi. Sladoled je dobar izbor za celu porodicu. Ovaj sladoled nije običan, ovo je pravi domaći sladoled koji retko gde možete pronaći da kupite. Pravi se lako i brzo, i neće vas koštati mnogo. Isprobajte ga, biće ovo najbolji sladoled koji ste do sada probali!
U nastavku sledi recept za domaći sladoled kojem niko nije odoleo!
NE PROPUSTITE: Letnji Puslica kolač sa žutim filom, breskvama i borovnicama
Šta vam je potrebno od sastojaka?
- 5 jaja
- 250g šlaga
- mleveni keks po želji (100 grama)
- 150 grama čokolade po želji
- pavlaka ili mileram (400 grama)
- 10 kašika šećera
Priprema
Što se tiče pripreme, ona je brza i jednostavna i namenjena je i za potpune početnike u kulinarstvu, kao i za dame koje već znaju za svaki trik u kuhinji. Za početak treba da dobro izmutite sneg od belanaca. Žumanca ostavite po strani, trebaće nam za kasnije. Ako imate problema da umutite sneg od belanaca, dodajte malo soli, i nema šanse da vam ne uspe. Tako radi profesionalni kuvari, i ovaj njihov trik zlata vredi i uvek ga koristimo. Kada ste umutili sneg, ostavite ga po strani, i uzmite novu posudu, i žumanca da ih umutite. Dodajte 10 kašika šećera.
Sada treba da izmešamo umućena belanca i žumanca. Kada smo završili taj deo, idemo dalje. Sledeći korak je mućenje šlaga. Mi smo koristili šlag krem, u koji se dodaje 150 ml mleka, a može da se doda i samo voda. Šlag krem se muti za 5 minuta, a onda se meša sa dobijenom smesom od jaja. U ovu smesu dodajemo pavlaku ili mileram. Potrebno je oko 400 grama, veće pakovanje. Nastavite da mutite. Sada dodajemo mleveni keks po želji. Možete da dodate i bademe, lešnike ili orahe, po želji. Čokoladu smo izrendali i dodali u smesu oko 150 grama. Preporčujemo kombinaciju mlečne i crne čokolade, jer se tako dobija odličan ukus.
Sladoled je gotov! Ostavite ga da se zaledi i za nekoliko sati možete u njemu da uživate! Možete dodati i toping od čokolade ili karamele, kao dekoraciju.
Uživajte u letnjim danima uz ovaj fantastični sladoled!
NAJPOPULARNIJI Komentari