Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Mesečni horoskop za DECEMBAR 2025.

  • Novogodišnja dekoracija: šta sve možeš da kupiš do 2000 dinara?

  • Praznični dezert koji se ne peče, a ceo komšiluk traži recept

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • Jedan jedini za zimu: parfem za kojim se svi okreću

Svaštara

Kako da savršeno skuvate testeninu - kulinarski trikovi

Da li je i vama pasta jedan od omiljenih obroka ikad? Nama da! Obožavamo sve vrste testenine, bilo penne, fusili, taljatele, bilo da su u pitanju klasične karbonare, ili pak preuksuna pasta pesto, ili možda bolonjeze. Takođe, često pravimo i lagane letnje obrok salate sa pastom. A koji je recept za savršenu pastu? Kulinarski stručnjaci bez dileme kažu - pravilno skuvana testenina. Naizgled deluje jednostavno, jer samo treba pratiti uputstva sa kesice za pripremu, međutim uvek postoji neki trik koji možete da primenite, kako bi vaša testenina bila savršeno skuvana.

A kako da savršeno skuvate testeninu, otkrivamo u nastavku!

NE PROPUSTITE: Recept za preukusne i hrskave falafel kuglice

 

Sigurno ste čuli za neke najčešće savete koji kažu da u vodu u kojoj kuvate svoje špagete, ili neku drugu vrstu testenine, treba da dodate ulje kako se testenina ne bi zalepila, kao i prstohvat soli. Sa druge strane, kažu da je dodavanje ulja sasvim bespotrebno, i da na taj način svojoj testenini dodajete bespotrebne kalorije. Šta je istina?

Evo razrešenja - zaista, nije potrebno da dodajete ulje u vodu u kojoj kuvate testeninu, jer ćete na taj način onemogućiti sosu da lepo prioni za testeninu, i vaša pasta neće ispasti onako kako treba. A kako da rešite problem sa lepljenjem testenine tokom kuvanja? Vrlo jednostavno, samo je potrebno da je relativno često tokom tih nekoliko minuta mešate. Sa druge strane, prstohvat soli slobodno možete da dodate tokom kuvanja, ukoliko želite slaniji ukus.

Zatim, koliko je dugo potrebno da kuvate testeninu? Na pakovanju će uvek pitasti od-do minuta. Ukoliko želite al dente testeninu, a to je testenina koja zadržava svoju kompaktnost i čvrstoću, te nije raskuvana, i koja je definitivno najbolji izbor kada us paste u pitanju jer se najbolje kombinuje sa sosem, onda je bitno da izaberete onaj manji broj minuta koji piše na pakovanju, odnosno u uputstvu za pripremu. 

Sledeća važna stavka? Mnogi ispiraju testeninu nakon kuvanja. Greška! Tako vam sos takođe neće lepo prionuti za testeninu.

I o čemu je još potrebno da povedete račun? Testeninu uvek kuvajte u što većoj posudi i u dovoljno vode. Tako ćet postići bolji rezultat.

Naravno, nakon što ste skuvai testeninu, dodajte svoj omiljeni sos, i uživajte!

NE PROPUSTITE: Brusketi sa grilovanim povrćem

Možete vi to same!

20.08.2020 07:56
 

Ne propustite

  • Brza PIKANTNA pica pasta - recept

  • Pasta sa avokadom i spanaćem - brz recept za lagan i zdrav obrok

  • Zapečene makarone sa sirom - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop: 15.12.-21.12.2025. Veliki kosmički RESET

  • Čvrste i moderne patike koje vas neće razočarati – pročitajte kojim brendovima vredi verovati!

  • FINANSIJSKI BAKSUZ: Tri stvari koje NE SMETE da radite u kući posle 18h (ako želite da vam 2026. bude bogata)

  • TAJNA SAVRŠENOG RUČKA: Dodatak od 20 dinara koji svaki pasulj, sarmu ili paprikaš pretvara u gala ručak

  • Tri stvari koje roditelji NIKADA nisu smeli da vas nauče o novcu

  • TEST INTELIGENCIJE NA PORODIČNOM RUČKU: Ako vas pitaju "Kad će udaja/deca?", odgovorite OVO

  • PSIHOLOZI KAŽU: Rečenica koju treba da kažete kada vas neko 'spusti' ili uvredi

  • Sve što ti se dešava – dešava se za tvoje najveće dobro

  • ŠTA BOGATE ŽENE NE KUPUJU: Dve ključne stvari koje odmah izbacuju iz ormara (iako su trend)

  • VAŽI SAMO U DECEMBRU: Pet luksuznih detalja (ispod 1000 dinara) zbog kojih izgledate kao da ste se vratili sa Maldiva

  • PSIHOLOG OTKRIVA: Tri rečenice koje govore da on NE ŽELI OZBILJNO, čak i ako te zove 'Ljubavi'

  • Lek za nesanicu koji znaju samo Japanke – Jedan trik koji vas uspava za 90 sekundi (Bez tableta)

  • Praznična tajna luksuznog sna – 15% niža cena za Sleep & Glow jastuk!

  • Tajna evropskih gradova koja vas u decembru vraća kući bogatije nego što ste otišli

  • RUSKI DOKTORI SE KUNU: "Zlatna voda" koju treba da popijete pre odlaska na SLAVU (sprečava nadimanje i mamurluk)

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Vlog sa Divcibara + Recept za Beskvasni Hleb sa Medom

Naš mali ženski kolektiv je proveo nekoliko dana u prirodi, nadomak Divčibara, gde se disalo punim plućima. Malo se...
Scroll up