Iako verujemo da ste i dalje u prazničnoj atmosferi, što znači bogata trpeza i ko zna koji dan po redu uživanja u svim tim slanim i slatkim delicijama, isto tako smo sigurni i da se spremate da pređete i na laganiju ishranu. Bilo da ste taj korak već načinili, ili samo što niste, svakako će vam trebati inspiracija za zdrave, a ujedno i ukusne obroke, koji će takođe pružiti osećaj zadovoljstva vašim istančanim nepcima. Vođenim ovakvim mislima, došli smo na ideju da vam upravo u ovom tekstu predstavimo jedan takav recept, koji nam se jako dopao, i za koji smo sigurni da će zadovoljiti i vaše standarde.
U nastavku saznajte kako da napravite pastu sa avokadom i spanaćem.
NE PROPUSTITE: Posne kinder kocke - ljubav na prvi zalogaj
Potrebno vam je:
300 g testenine - špageti ili fetućine, ili pak taljatele
1 češanj belog luka
2 srednje zrela avokada
250 g svežeg očišćenog spanaća
100 g pekan oraha
50 g svežeg bosiljka
60 g narendanog parmezana
1 supena kašika soka od isceđenog limuna
300 ml vode za kuvanje paste
So prema ukusu
Biber prema ukusu
Uputstvo za pripremu:
Prvo skuvajte testeninu koju ste odabrali, tako što ćete je dodati u ključalu vodu i kuvati onoliko minuta koliko piše na uspustvu kako bi bila "al dente".
Zatim napravite sos od avokada - oljuštite ga, izvadite košticu, isecite, ubacite u blender, zajedno sa spanaćem, bosiljkom, sokom od limuna, pekan orahom, češnjom belog luka, polovinom rendanog parmezana, i dodajte so i biber po želji. Sve to dobro izblendajte.
Potom pomešajte dobijenu smesu sa testeninom, dobro ih izmešajte, pa pospite preostalim rendanim parmezanom.
Pastu je najbolje da služite odmah nakon što ste je napravili.
Prijatno!
NE PROPUSTITE: Kuvano crno i kuvano belo vino - naši omiljeni zimski napici (recept)
Možete vi to same!
Foto izvor: jocooks.com
NAJPOPULARNIJI Komentari