Kako vam se čine ove letnje temperature? Nama su dovoljno vrele da pred našu kulinarsku inspiraciju stave izazov da smislimo šta kuvamo dok živa u termometru samo raste, i svi preporučuju da kozumiramo lagane obroke koji se baziraju na svežem povrću. Naravno, nama su odmah na pamet pali hrskavi brusketi, i to sa dodatkom grilovanog povrća, i sa po još kojim tajnim sastojkom koji će ih učiniti idealnim letnjim obrokom.
U svakom slučaju, recept vas čeka u nastavku - saznajte kako da napravite bruskete sa grilovanim povrćem!
NE PROPUSTITE: Kremasti sladolet od kafe - recept
Potrebni sastojci:
1 baget hleb, ili tost hleb ako hoćete da vam brusketi budu veći
2 crvene i dve žute paprike
Crne masline bez koštica - oko 150 g
3 paradajza isečena na komade srednje veličine
Mocarela za picu
Hladno ceđeno maslinovo ulje
Svež bosiljak
Uputstvo za pripremu:
Prvo što je potrebno jeste da hleb isečete na kriške, ako je baget, a ako koristite tost da odvojite jedno desetak parčica. Takođe pripemite i pleh na koji ćete staviti papir za pečenje i po njemu poređati hleb.
Zatim operite i očistite papriku, pa je na tiganju dobro izgrilujte - najbolje bi bilo da to učinite na onom tiganju u kom nije potrebno da koristite ulje.
Kao što smo rekli, paradajz isečete na sitne komade.
Prvo na bruskete ređate tanko sečenu mocarelu, onda na nju stavljate malo i bele i žute grilovane paprike, pa na kraju paradajz. Zatim stavljate bruskete u zagrejanu rernu na svega oko 7 minuta. Sve vreme pratite bruskete - mocarela treba da se istopi, a oni ne smeju suviše ta potamne i da budu suviše reš pečeni.
Kada ste izvadili bruskete iz rerne, po njima pospite maslinovo ulje i seckani sveži bosiljak.
I vaši brusketi su spremni za posluženje. Uživajte u svom obroku!
NE PROPUSTITE: Domaći džem od jagoda - najjednostavniji recept
Možete vi to same!
Naslovna foto:forskning.no
NAJPOPULARNIJI Komentari