Da li i vama ponekad ponestane ideja šta da kuvate? Ako ste ljubitelj konkretnih, a zdravih recepata za ručak, onda će vam se predlog sigurno dopasti - tačnije predlog nutricioniste i naše drage saradnice Anite Alterov, koja je sa nama podelila ovaj recept. Preukusna ćuretina u paradajz sosu, u kombinaciji sa pireom na nešto drugačiji način - od karfiola i krompira, idealan je izbor za glavni obrok!
U nastavku vas čeka recept i detaljna uputstva za pripremu ćuretine u paradajz sosu i pire od krompira i karfiola.
NE PROPUSTITE: Postanite kulinarski genije saveti koji mnogo znače
Kao što smo rekli - idealan ručak za porodicu. Takođe, idealan način i da, na primer, vaše dete počne da jede i karfiol iako ga ne voli, jer se u na ovakav način priprljemljenom pireu ukus karfiola gotovo ne oseti. Količina je dovoljna za četvoro (dvoje dece i dvoje odraslih).
Sastojci:
500 g ćuretine
300 g krompira
300 g karfiola
Konzerva pelat paradajza
Glavica crnog luka
2 čena belog luka
Malo bosiljka
So
Maslac za pire
Priprema:
Ćuretinu iseći na šnicle, glavicu crnog luka iseckati sitno i staviti u vatrostalnu posudu, posoliti, naliti vodom da prekrije i peći zatvoreno oko 20 minuta.
Zatim dodati konzervu paradajz pelata i krčkati još pola sata bez poklopca, da ispari voda.
Pred kraj iseckati 2 čena belog luka i par listića bosiljka.
Pire - Prvo skuvati krompir i pred kraj ubaciti karfiol, može svež ili smrznut, i kuvati oko 5 min, sa otvorenim poklopcem, kako bi isparila sumporna jedinjenja koja nadimaju. Na kraju dodati so, maslac i izblendirati štapnim mikserom.
Prijatno!
NE PROPUSTITE: Najbolji recept za pitu bundevaru
Možete vi to same!
Kontakt: anita.alterov@gmail.com
Posetite i njenu Facebook stranicu: Nutricionista Anita Alterov
Naslovna foto: home.bt.com
NAJPOPULARNIJI Komentari