Da li volite bundevu? Ako da, onda sigurno volite i slasnu pitu sa bundevama, tzv. bundevaru! Sada kada se polako, ali sigurno približavamo jesenjim danima, pravo je vreme za upravo jedan ovakav kolač na trpezi. A ukoliko do sada niste imali priliku da pravite, evo jednog provernog recepta kako da vam pita bundevara uspe!
Detalji vas čekaju u nastavku.
NE PROPUSTITE: Froze sa breskvama i smrznutim malinama
Sastojci:
800 g bundeve
500 g kora za pitu
oko 18 kašika šećera
80 ml ulja
80 ml vode
Šećer u prahu
Priprema:
Bundevu izrendajte, pa pomešajte sa kristal šećerom. Ostavite vrlo malo da odstoji. Potom je malo ocedite od vode koju je pustila.
Namažite pleh uljem i stavite rernu da se greje na 200 stepeni. Za to vreme kore filujete na sledeći način: Stavite jednu koru, poprskate malo vodom i ulje, stavite drugu, takođe poprskate, pa preko treće kore stavljate fil na jednu polovinu, i rolate pitu.
Ovo ponavljajte dok ne potrošite sve kore.
Pitu pečete dok ne budete zlatno žute boje kako bi bila hrskava. Isecite je i pospite prah šećerom.
Prijatno!
Foto: izvor
NE PROPUSTITE: Sočni kuglof - originalni austrijski recept
Možete vi to same!
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari