Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Blistave oči i istaknute usne: ovo su novi makeup trendovi

  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • Želite promenu za proleće? Ovo su frizure koje ćete viđati svuda (i poželeti Ih odmah!)

  • Baštenski nameštaj: inspiracija i saveti

  • Mesečni horoskop za MAJ 2025.

Recepti

Najsočnije Knedle sa Šljivama - mamin recept

Sigurne smo da su i vama knedle sa šljivama jedna od omiljenih poslastica - i to onih koje nas podsećaju na detinjstvo, i kolače koje su pravile naše mame i bake. Savršeno testo od krompira koje je mekano i dan posle, šljive koje se tope, i hrskave prezle i kristal šećer u koje uvaljamo knedle - nama pri samoj pomisli krene voda na usta!  Zato smo i odlučile da sebe počastimo jednim takvima, a i vas receptom koji provereno uvek uspe. Recept je od Anine mame, a Ana je odlučila da Ivana i ona postanu majstori za knedle! Naravno, prvo smo otišle u našu omiljenu Idea radnju po sve potrebne sastojke, izabrale mekane i sočne šljive - baš onakve kakve treba da budu za knedle. Takođe, usput smo obavile još jednu nabavku - Idea radnje imaju novo odeljenje Porodična Apoteka, što nas je oduševilo, pa smo odlučile da se odmah na licu mesta opskrbimo vitaminima i svime što nam je potrebno. U Porodičnoj Apoteci možete naći vitamine, suplemente, sredstva za dezinfekciju, sve ono na šta tokom ovih meseci svi dodatno obraćamo pažnju. Nama se dopalo što ne moramo posebno do apoteke, i što smo uštedele vreme.  A onda, kada smo završile i taj deo, pohitale smo pravac kuhinja, zasukale rukave i krenule sa pripremom knedli. smiley

Tako vas u našem novom videu čeka najbolji recept za mekane i sočne knedle sa šljivama - isprobajte ga i javite nam utiske!

NE PROPUSTITE: Puslica kolač sa žutim filom

Klik na PLAY!

 

Sastojci:

1 kg krompira

200 g brašna

100 g prezli

2 jaja 

2 kašike ulja

100 ml ulja ili puter

Šljive

 

Priprema: 

Krompir oljuštite, operite i sitno naseckajte - kako bi se brže skuvao, pa stavite u šerpu sa vodom da proključa. Kuvajte dok sasvim ne bude mekan. U međuvremenu na tiganju ugrejte 100 ml ulja ili 80 do 100 g putera, pa kratko propržite prezle - 2 do 3 minuta. Ukoliko koristite puter, otopite ga i ugrejte na blagoj vatri kako ne bi izgoreo. 

Kada je krompir skuvan, dobro ga ispasirajte dok je vruć, kako ne bi ostale grudvice. Zatim dodajte jaja, 2 kašike ulja i postepeno dodavajte brašno. Testo treba da umesite tako da ne bude tvrdo, da bude mekše, kako bi i knedle bile mekane.

Stavite vodu da proključa, pa formirajte knedle i odmah ih spuštajte u ključalu vodu, kako bi zadržale loptast oblik. Pre nego što oblikujete knedlu, dlanove namažite ulje da se testo ne bi lepilo, testo zahvatite kašikom, pa u sredinu stavite šljivu iz koje ste prethodno izvadili košticu. Dlanovima oblikujte knedle i spustite je u ključalu vodu. 

Nakon što knedle isplivaju na površinu, kuvajte ih još ne duže od 2 do 3 minuta. Pomoću šupljikave špatule ih izvadite iz vode, pa ih uvaljajte u prezle. Ređajte knedle na poslužavnik, pa pospite kristal šećerom.

Ukoliko želite knedle možete da punite i malinama, ili nekim drugim voćem, a isto tako možete da ih dekorišete i poslužite sa džemom - mi smo izabrale džem od šumskih jagoda.

Prijatno!

Možete vi to same!

24.09.2021 17:49
 

Ne propustite

  • Kolač sa šljivama - jednostavan, sočan i ukusan

  • Cheescake knedle - recept

  • Brza hrskava poslastica od šljiva - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Ono što prvo vidite na slici, govori o vašoj skrivenoj strani ličnosti

  • 3 dijetalna napitka od banane

  • Brzi PILEĆI mafini na MEKSIČKI način

  • Nedeljni horoskop za period od 19.05. do 25.05.2025.

  • Pogledajte koji su najaktuelniji modni komadi za proleće

  • Zašto opada kosa tokom puberteta?

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Koja vrata birate? Odgovor govori mnogo o vašem karakteru

  • Prirodne tehnike koje zaista imaju efekta u otklanjanju bolova

  • Stvari u kući koje su leglo bakterija, a koje ne čistimo redovno

  • Kako da pomognete svojoj bebi da bolje spava?

  • Izaberite pravo mesto u domu za veš mašinu

  • Magična svojstva spiruline - nutrijenti, antioksidansi i mogući rizik

  • Pet razloga zbog kojih osećamo hroničan umor

  • Recept za pitu od ćuretine

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Vlog sa Divcibara + Recept za Beskvasni Hleb sa Medom

Naš mali ženski kolektiv je proveo nekoliko dana u prirodi, nadomak Divčibara, gde se disalo punim plućima. Malo se...
Scroll up