Hrskavo u kombinaciji sa kremastim je nepogrešiv spoj, zar ne?
U današnjem postu vam otkrivamo fantastičan recept za brzi kolač sa šljivama i hlebom!
Eto ideje kako da na kreativan i ukusan način iskoristite ostatke hleba i napravite poslasticu posle koje će svi prste da oližu!
Pogledajte uputstvo i saznajte kako se sprema brzi hrskavi kolač sa šljivama.
Potrebni sastojci:
200g hleba, iscepkanog na sitne parčiće,
85g istopljenog putera,
85g smeđeg šećera,
1 kašičica cimeta,
1 ¼ kg ošišćenih šljiva, prepolovljenih,
1 kašika kukuruznog brašna,
250 ml slatke pavlake.
Postupak:
Korak 1: Zagrejte rernu na 200oC. U blenderu usitnite hleb, pa mrve prespite na pleh i pecite 10 -12 minuta, okrećući mrve na par minuta. Prespite u činiju i dodajte puter, šećer i cimet. Smanjite temperaturu na 150oC.
Korak 2: Šljive, šećer i kukuruzno brašno sipajte u šerpu sa poklopcem i stavite na ringlu. Mešajte par minuta dok se ne spoji sa kukuruznim brašnom. Dodajte 200 ml vode, poklopite i kuvajte 15 do 20 minuta.
korak 3: Prespite šljive i pečene mrve hleba u pleh, još jednom pospite mrvama i cimetom i pecite 20 minuta. Poslužite uz umućenu slatku pavlaku.
Možete vi to same!
Fotografije: kaufmax.rs
NAJPOPULARNIJI Komentari