Ako ste ljubitelji dobrih pita, i ako volite da eksperimentišete u svojoj kuhinji sa novim kombinacijama sastojaka i ukusa - onda je ovo pravi tekst za vas. Bilo da su slane ili slatke, mi pitama na razne načine nikad nismo uspeli da odolimo, a ovaj recept nam se posebno čini zanimljivim i inspirativnim kada su kuhinjske čarolije u pitanju. Ovog puta, naša saradnica Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen vam otkriva kako da napravite jedne preukusne rolnice.
Pročitajte u nastavku recept za biftek rolnice u sosu od bundevinog semena.
NE PROPUSTITE: Kremasti kolač bez pečenja - panakota sa jagodama
U jednom poznatom restoranu u Beogradu, uvek naručujem ovo jelo. Ovo se kotira kao predjelo, ali zbog jačine sosa i mesa, možete ga pripremati kao kompletan obrok. Dok nisam pronašla GRANUMOV BUNDEVIN PUTER, nisam znala kako da napravim sos od bundevinog semena. Ovo mi je umnogome olakšalo posao, a i ukus je fantastičan.
Za ovo jelo vam treba:
Oko 600 gr. junećeg bifteka, ukoliko ga ne nađete, uzmite mekši deo junećeg mesa, može da posluži.
1 kore za gibanicu
1 neutralna pavlaka za kuvanje
1 bundevin puter GRANUM
so, biber, senf
Biftek prečistiti i iseći na sitne kocke. Tako iseckan biftek pomešati sa senfom i biberom i ostaviti da odstoji bar sat vremena, po mogućstvu. Uzeti kore za pitu ,iseći ih po želji veličine rolnice, pa u kore staviti pripremljen biftek pomešan sa senfom , otprilike po 40 grama u rolnicu.
Umotati kao palačinku i dobro zatvoriti krajeve. Ovako pravljene rolnice pržiti u dubokoj masnoći, po mogućstvu u fritezi, a može i u dubljem tiganju.
Po završetku priprema rolnica , spremiti sos od bundevinog semena. Staviti vrlo malo bundevinog putera i neutralne pavlake. Ja koristim GRANUM bundevin puter. Količina bundevinog putera ide ovako: ako stavite 3 kafene kašičice , onda dodate 3 velike supene kašike neutralne pavlake. Bundevin puter ima vrlo intezivan ukus, zato ga treba stavljati u toj razmeri, tako će sos zadržati svoju boju ali će biti mnogo ukusniji zbog neutralne pavlake.
Umešati dobro van grejnog tela, potom staviti na ringlu i mešati bez prestanka da se sos ne bi razbio i odvojio od masnoće , kada se zgusne sos je gotov, dodati malo soli po ukusu.
Pripremljene rolnice preliti ovim sosom.
Kako vam se čini ovo jelo? Ukoliko ga budete spremali, javite utiske.. Čekam :)
Autor: Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen.
,,Moj blog je priča za sve one koji vole život i od njega uzimaju najbolje. Pročitajte teme o svemu...'' Klik na OVAJ link!
NAJPOPULARNIJI Komentari