.jpg)
Ako ste ljubitelji dobrih pita, i ako volite da eksperimentišete u svojoj kuhinji sa novim kombinacijama sastojaka i ukusa - onda je ovo pravi tekst za vas. Bilo da su slane ili slatke, mi pitama na razne načine nikad nismo uspeli da odolimo, a ovaj recept nam se posebno čini zanimljivim i inspirativnim kada su kuhinjske čarolije u pitanju. Ovog puta, naša saradnica Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen vam otkriva kako da napravite jedne preukusne rolnice.
Pročitajte u nastavku recept za biftek rolnice u sosu od bundevinog semena.
NE PROPUSTITE: Kremasti kolač bez pečenja - panakota sa jagodama
U jednom poznatom restoranu u Beogradu, uvek naručujem ovo jelo. Ovo se kotira kao predjelo, ali zbog jačine sosa i mesa, možete ga pripremati kao kompletan obrok. Dok nisam pronašla GRANUMOV BUNDEVIN PUTER, nisam znala kako da napravim sos od bundevinog semena. Ovo mi je umnogome olakšalo posao, a i ukus je fantastičan.
Za ovo jelo vam treba:
Oko 600 gr. junećeg bifteka, ukoliko ga ne nađete, uzmite mekši deo junećeg mesa, može da posluži.
1 kore za gibanicu
1 neutralna pavlaka za kuvanje
1 bundevin puter GRANUM
so, biber, senf
Biftek prečistiti i iseći na sitne kocke. Tako iseckan biftek pomešati sa senfom i biberom i ostaviti da odstoji bar sat vremena, po mogućstvu. Uzeti kore za pitu ,iseći ih po želji veličine rolnice, pa u kore staviti pripremljen biftek pomešan sa senfom , otprilike po 40 grama u rolnicu.
.jpg)
Umotati kao palačinku i dobro zatvoriti krajeve. Ovako pravljene rolnice pržiti u dubokoj masnoći, po mogućstvu u fritezi, a može i u dubljem tiganju.
.jpg)
Po završetku priprema rolnica , spremiti sos od bundevinog semena. Staviti vrlo malo bundevinog putera i neutralne pavlake. Ja koristim GRANUM bundevin puter. Količina bundevinog putera ide ovako: ako stavite 3 kafene kašičice , onda dodate 3 velike supene kašike neutralne pavlake. Bundevin puter ima vrlo intezivan ukus, zato ga treba stavljati u toj razmeri, tako će sos zadržati svoju boju ali će biti mnogo ukusniji zbog neutralne pavlake.
Umešati dobro van grejnog tela, potom staviti na ringlu i mešati bez prestanka da se sos ne bi razbio i odvojio od masnoće , kada se zgusne sos je gotov, dodati malo soli po ukusu.
.jpg)
Pripremljene rolnice preliti ovim sosom.
.jpg)
Kako vam se čini ovo jelo? Ukoliko ga budete spremali, javite utiske.. Čekam :)
Autor: Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen.
,,Moj blog je priča za sve one koji vole život i od njega uzimaju najbolje. Pročitajte teme o svemu...'' Klik na OVAJ link!
















NAJPOPULARNIJI Komentari