Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • 5 pitanja za ponovno buđenje strasti u vašoj vezi

  • 5 trikova za savršen ten nakon letovanja – Svi kažu da izgledam odmorno, a evo i zašto

  • Samo 10 minuta dnevno: Kako da vam kuća miriše kao posle generalnog čišćenja

  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

Recepti

Biftek rolnice u sosu od bundevinog semena

Ako ste ljubitelji dobrih pita, i ako volite da eksperimentišete u svojoj kuhinji sa novim kombinacijama sastojaka i ukusa - onda je ovo pravi tekst za vas. Bilo da su slane ili slatke, mi pitama na razne načine nikad nismo uspeli da odolimo, a ovaj recept nam se posebno čini zanimljivim i inspirativnim kada su kuhinjske čarolije u pitanju. Ovog puta, naša saradnica Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen vam otkriva kako da napravite jedne preukusne rolnice.

Pročitajte u nastavku recept za biftek rolnice u sosu od bundevinog semena.

NE PROPUSTITE: Kremasti kolač bez pečenja - panakota sa jagodama

 

U jednom poznatom restoranu u Beogradu, uvek naručujem ovo jelo. Ovo se kotira kao predjelo, ali zbog jačine sosa i mesa, možete ga pripremati kao kompletan obrok. Dok nisam pronašla GRANUMOV BUNDEVIN PUTER, nisam znala kako da napravim sos od bundevinog semena. Ovo mi je umnogome olakšalo posao, a i ukus je fantastičan.
Za ovo jelo vam treba:

Oko 600 gr. junećeg bifteka, ukoliko ga ne nađete, uzmite mekši deo junećeg mesa, može da posluži.
1 kore za gibanicu
1 neutralna pavlaka za kuvanje
1 bundevin puter GRANUM
so, biber, senf

Biftek prečistiti i iseći na sitne kocke. Tako iseckan biftek pomešati sa senfom i biberom i ostaviti da odstoji bar sat vremena, po mogućstvu. Uzeti kore za pitu ,iseći ih po želji veličine rolnice, pa u kore staviti pripremljen biftek pomešan sa senfom , otprilike po 40 grama u rolnicu.

Umotati kao palačinku i dobro zatvoriti krajeve. Ovako pravljene rolnice pržiti u dubokoj masnoći, po mogućstvu u fritezi, a može i u dubljem tiganju.

Po završetku priprema rolnica , spremiti sos od bundevinog semena. Staviti vrlo malo bundevinog putera i neutralne pavlake. Ja koristim GRANUM bundevin puter. Količina bundevinog putera ide ovako: ako stavite 3 kafene kašičice , onda dodate 3 velike supene kašike neutralne pavlake. Bundevin puter ima vrlo intezivan ukus,  zato ga treba stavljati u toj razmeri, tako će sos zadržati svoju boju ali će biti mnogo ukusniji zbog neutralne pavlake. 

Umešati dobro van grejnog tela, potom staviti na ringlu i mešati bez prestanka da se sos ne bi razbio i odvojio od masnoće , kada se zgusne sos je gotov, dodati malo soli po ukusu.

Pripremljene rolnice preliti ovim sosom.

 Kako vam se čini ovo jelo? Ukoliko ga budete spremali, javite utiske.. Čekam :)

Autor: Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen.

,,Moj blog je priča za sve one koji vole život i od njega uzimaju najbolje. Pročitajte teme o svemu...'' Klik na OVAJ link!

 

17.06.2017 08:10
 

Ne propustite

  • BRZE burek rolnice za tili čas - recept

  • Novogodišnja ZAKUSKA - pikantne pizza rolnice

  • Recept za pileće rolnice sa feta sirom

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Kako da uklonite narandžaste nijanse iz kose nakon upotrebe blanša

  • Nedeljni horoskop za period od 18.08.- 24.08.2025.

  • Asimetrične majice su ponovo u modi

  • Tvoja beba dolazi ove jeseni? Ovo su najlepša imena za dečake i devojčice!

  • Vraćamo se u kancelariju: ovo su nokti kakve biramo

  • Nisu pahuljice: ovo je najzdravija namirnica za doručak

  • Bele obrve: Zašto su se zvezde opsednule ovim trendom i kako ga nositi?

  • Office siren: 90-te u kancelariji

  • La Dolce Vita: Umetnost življenja, slavljenje malih trenutaka

  • Office mode: Koje cipele bi trebalo da izaberete uz svoju odeću?

  • Psihološko ogledalo: Jungove najvažnije lekcije koje treba ponoviti

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Kako da napravite najbolju DOMAĆU picu - RECEPT

Volite da pravite picu kod kuće, ali vas uvek iznervira kupovno testo koje je bezukusno i često predebelo? Onda je...
Scroll up