Jesen je, a sve što želimo u ovim tmurnim i kišnim danima jeste da se ušuškamo i pojedemo ukusni slatkiš koji savršeno ide uz toplu čokoladu ili čaj. Danas pravimo nešto ukusno i lako, po starinskom receptu.
U nastavku saznajte kako se pravi jesenja pita sa jabukama i cimetom.
NE PROPUSTITE: Recept za najmekše buhtle sa džemom
Ovaj domaći dezert se pravi jednostavno i brzo, a to je baš ono što nam je potrebno u tmurnim danima kada želimo da se zasladimo i obradujemo celu porodicu.
Sastojci:
- 2 solje brašna (glatko ili integralno)
- Prašak za pecivo
- Jedna kašika mlevenog cimeta
- Pola kašičice muskatnog oraščića
- 2 šolje smeđeg šećera
- 2 jaja
- Pola šolje putera (rastopljenog)
- Kašičica ekstrakta vanile
- 2 veće jabuke (Zlatni delišes), isečene na kockice
- Suvo grožđe po želji
- Možete dodati i seckane bademe, lešnike ili orahe
Priprema:
U posudi srednj veičine zamešajte sve sastojke - umutite brašno, prašak za pecivo, cimet, muskatni oraščić. U drugoj činiji izmutite jaja, šećer, puter, vanilu. Kada se smesa umuti, lagano dodajte brašno i ostale sastojke iz prve činije. Na kraju, dodajte jabuke, suvo grožđe i orašaste plodove.
Pečenje:
Pecite kolač na 200 stepeni četdesetak minuta. Pre vađenja, proverite čačkalicom da li je gotovo. Ako se ne lepi, možete izvaditi.
NE PROPUSTITE: Ideje i saveti za savršenu slavsku trpezu
Uživajte u jesenjim danima i ukusnim slatkišima!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari