Danas pravimo male, slatke zalogaje od bundeve i od još nekoliko zdravih i ukusnih sastojaka. Ova poslastica je idealna za sve vas koji držite do linije i ne želite da jedete slatke kolače sa mnogo šećera. Verujemo da će ovi zalogajčići postati omiljeni na vašoj trpezi jer se brzo spremaju i veoma su ukusni. Mogu da posluže kao dezert, kao užina ili kao ukusni dručak. Jesen je, svuda oko nas su bundeve i pravo je vreme da napravimo zalogajčiće bez pečenja.
Recept vas čeka u nastavku!
NE PROPUSTITE: Čokoladna Ferrero Rocher torta koju ćete obožavati - recept
Šta je sve potrebno od sastojaka?
- Seckane urme (1 kafena šolja)
- 1/4 šolje meda (koristite istu kafenu šolju za merenje sastojaka)
- 1/4 šolje pirea od bundeve
- kašičica cimeta
- pstohvat soli
- mleveni muskatni oraščić (jedna kašičica)
- seme bundeve (ispečeno, 1 šolja)
- kašika chia semena ili lanenog semena
Priprema
Kako biste dobili ove savršene kuglice koje daju energiju, treba da pomešate sve navedene sastojke. Pomešajte iseckane urme, med, pire od bundeve, malo soli, muskatni oraščić, isprženo seme bundeve, chia ili laneno seme, cimet i pire od bundeve.
Pire od bundeve može da se kupi u konzervi, a može i da se napravi. Bundevu treba iseći, pa zatim odstraniti srednji deo. Kada ste izvadili semenke koje ćete propržiti, bundevu treba naređati na veliki pleh. Dodajte pola šolje vode i poređajte komade tikve tako da budu okrenute na gore. Potrebno je oko 40 minuta a se bundeva ispeče. Kada se ohladi, kašikom ćete moći da izvadite sočnu bundevu i da je odvojite od kore. Sada bi trebalo da je stavite u blender, a možete i štapnim mikserom da je ispasirate. Na ovaj način dobijate pastu, odnosno pire od bundeve.
Vraćamo se na naše ukusne kuglice! Kada ste sve pomešali, ostavite smesu da sjedini u frižideru. Neka odstoji pola sata. Sada su kuglice spremne za oblikovanje. Ovi slasni zalogaji biće sveži naredne dve nedelje, ali verujemo da ćete ih pojesti mnogo brže.
NE PROPUSTITE: Cookies - recept za najpopularniji američki kolač
Prijatno!
Foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari