Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

Cookies - recept za najpopularniji američki kolač

Sigurne smo da ni same ne znate koliko puta ste ove slatke kolačiće videli u novinama, filmu ili reklami, ali da ih niste pokušali napraviti. Kako bismo to promenili prenosimo vam proveren recept za ukusne i hrskave kolačiće, koji su ujedno i jedna od najpoznatijih američkih poslastica. Možete ih praviti na više načina i sa više različitih ukusa, ali mi smo za danas izabrale klasičan recept koji obuhvata samo čokoladne ljuspice. Kolačiće je veoma lako napraviti, što ćete videti u nastavku, a najbolje od svega jeste to što smesa za njih može stajati pripremljena u zamrzivaču. Dakle, kada vam se prijedu kolačići, samo ih izvadite iz zamrzivača i pravac rerna. Odlično, zar ne?

U nastavku pogledajte na koji način možete spremiti ove kolačiće!

 

NE PROPUSTITE: Čokoladna Ferero Rocher torta koju ćete obožavati 

 

 

Sastojci:

120g putera

pola šolje šmeđeg šećera

trećina šolje belog šećera

1 jaje

2 kašike ekstrakta vanile

jedna i po šolja brašna

2 kašike kukuruznog skroba

1 kašika sode bikarbone

malo soli

1 šolja čokoladnih listića (ukoliko ne možete da nađete čokoladne listiće onda iseckajte običnu čokoladu na kockice)

 

Način pripreme:

Uključite rernu na 250 stepeni. Dok se ona greje, vi krenite sa pripremom kolačića. U posudi prvo pomešajte suve sastojke: brašno, kukuruzni skrob, sodu bikarbonu i so. U drugoj činiji mikserom umutite maslac koji je bio na sobnom temperaturi i šećer. Kada se dobro sjedine dodajte jaje i vanilu. Kada se jaje dobro umuti sa šećerom dodajte suve sastojke iz prve činije. Sve zajedno dobro umesite i dodajte čokoladne listiće. Kada pripremite smesu ostavite je dva sata da odstoji u frižideru. 

 

Kada prođe dva sata, smesu izvadite i počnite da pravite loptice. Kolačiće ređajte na papit za pečenje. Loptice nije potrebno da tanjite jer će one prilikom pečenja dobiti oblik kolačića sa prve slike. Ako vam je nezgodno da pravite loptice rukama, može vam poslužiti i kašika za sladoled. Vodite računa da napravite veći razmak između kolačića kako se oni ne bi zalepili. 

 

 

Kolačići se peku u proseku od 10 do 15 minuta, u zavisnosti od vaše rerne. Potrebno je da postanu hrskavi sa strane a rumeni na sredini. Kada se ispeku mogu stajati čak 3 dana, dok smesa u zamrzivaču može biti 3 meseca. Napravite zalihe ove smese i uživajte u njima tokom zime.

 

 

Prijatno!

 

 

NE PROPUSTITE: Mafini na dva načina - slatki i slani obrok 

Foto: izvor

Možete vi to same!

23.08.2021 00:13
 

Ne propustite

  • Brza kremasta torta sa jaffa keksom - recept

  • 3 recepta za najjednostavnije kore za kolače i torte

  • Čokoladna Ferrero Rocher torta koju ćete obožavati - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 30.06.- 06.07.2025.

  • Letnji izazov: Postignite balans u životu uz bosonogo hodanje

  • Midi suknja: Letnji outfit s kojim ne možete pogrešiti - modni predlozi

  • Paloma koktel - letnje osveženje

  • Najpopularniji kupaći kostimi: trendovi koje ćete obožavati ovog leta

  • Stavite OVO u svoj novčanik i delujte direktno na finansije: Moć svesne namere

  • Otkrijte najlepše letnje papuče: Vaš must-have za udobnost i stil

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • Neplodnost: Razumevanje faktora koji utiču na sposobnost začeća

  • Spremni za plažu: Šta sve treba da se nađe u vašoj torbi?

  • Ljudi rođeni u julu: Razotkrivanje ličnosti, karijere i dubokih emocija

  • Šta nam poručuju bolovi iz ugla emocija? Razumevanje telesnih signala

  • Kako šminka preživljava 40+ stepeni: Letnji mejkap trikovi za postojanost

  • Lubenica: slatki dar leta za vaše zdravlje

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

9 IDEJA za praznične KOLAČE

Foto: founterior.com Kada se praznici približe svaka prava domaćica pravi spisak onoga što bi pravila. Na tom smislu...
Scroll up