Panna Cotta nam dolazi iz Italije, iz oblasti Pijemonta. Kremasti dezert postao je popularan širom sveta, a kada ga jednom probate, garantovano ćete ga ponovo praviti. Ovaj neodoljivi slatkiš je jednostavan i za njegovu pripremu vam ne treba mnogo sastojaka.
U nastavku saznajte recept za Panna Cotta slatkiš.
NE PROPUSTITE: Recept za čuvenu Esterhazi tortu
Potrebni sastojci:
- 120 ml mleka
- kesica želatina
- 5 kašika hladne vode
- ekstrskt vanile (pola kašičice)
- 500 ml slatke pavlake
- 3 kašike šećera
- 100g tamne ili mlečne čokolade za preliv
- voće po želji
- keks po želji
Foto: izvor
Priprema:
Panna Cotta može da se pravi na mnogo načina, ali je važno da naučite da pravite osnovu. Kasnije možete da eksperimentišete sa dodacima i da je mešate sa raznim voćem, kafom ili keksom. Kesicu želatina treba pomešati sa hladnom vodom. Ostavite je smesu sa strane, a u međuvremenu kuvajte 250 ml slatke pavlake sa 120 ml mleka. Dodajte 3 kašike šećera i mešajte. Po želji, možete narendati koru limuna ili limete, za lepši ukus.
Dodajte želatin i vodu koji su bili po strani, pa nastavite da mešate. Sada sledi ekstrakt vanile. I za kraj, dodajte još 250 ml slatke pavlake. Smesu procedite i sipajte u željene kalupe. To mogu da budu čaše ili činijice koje će panna cotti dati originalni oblik. Ali, bez obzira na oblik, uživaćete u ukusu!
Foto: izvor
NE PROPUSTITE: Sočne čoko kocke - sa ananasom i bademima
Panna Cottu treba da ostavite u frižideru bar tri sata, a zatim da je prelijete topljenom čokoladom. Kao dekoraciju, možete da koristite bobičasto voće ili keks po želji. Prijatno!
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari