Pasta alla Norma nam dolazi pravo iz Sicilije i kategoriše se kao lagana pasta, koju svi obožavaju u Italiji. Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, verujemo da će vam se dopasti ovaj recept. Kao i svaka pasta, i ova se pravi jednostavno, za tili čas!
U nastavku saznajte recept za pastu alla Norma!
NE PROPUSTITE: Potaž od bundeve - zdrava jesenja čorba
Sastojci:
- Devičansko maslinovo ulje
- Patlidžan
- so
- Origano, aleva paprika
- Beli luk u prahu i jedan običan beli luk
- Sveže mleveni crni biber
- Svež sitan sir (Ricotta, po originalnom receptu)
- Paradajz pire
- Bosiljak
- Testenina rigatoni ili penne
Priprema:
Stavite lonac pun vode i dodajte mu malo soli i ulja. Kada provri voda, dodajte testeninu i kuvajte je desetak minuta ili kako je propisano na pakovanju.
U drugom loncu, kuvajte patlidžan. Patlidžan se kuva dok ne postane mekan, do deset minuta. Kada bude gotov, ocedite ga i začnite po želji. U voku ili u tiganju, zagrejte ulje, ispržite luk, dodajte iseckan patlidžan, origano, alevu papriku i kuvajte nekoliko minuta. Zatim, dodajte paradajz pire i ostavite da se krčka. Posle desetak minuta dodajte još soli i bibera, po želji. Naravno, probajte ukus, kako biste ocenili šta je još od začina potrebno.
Polako ubacujte testeninu, pa dodajte još malo vode, ukoliko je potrebno.
NE PROPUSTITE: Tart sa kobasicom i feta sirom - idealan za doručak, ručak, večeru
Za kraj, dodajte svež sir i malo bosiljka. Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari