Ivana je iz Francuske ponela pregršt lepih utisaka i doživljaja za pamćenje, isprobala razne nacionalne specijalitete a od Andrea naučila i kako da neke od njih sama spremi. Danas je rešila da nas vodi na brod gde ćemo da kuvamo za one koje volimo, i to je jedan specijalan A LA FRANCE obrok. Pre broda - pravac IDEA po sve neophodne sastojke, jer znamo da ćemo tamo sigurno pronaći sveže povrće i da će naš mesar izabrati najbolje meso za recept koji delimo sa vama.
Kako bi više vremena ostalo za priču i uživanje na brodu, Ivana je odabrala već spreman mix zelenih salata, upakovan cherry paradjz i gotov majonez. No, vi po želji možete da kombinujete i druge sveže salate kojih u našem omiljenom marketu ima u izobilju, ili odlučiti da upotrebite majonez iz domaće radinosti - što bi vam Andre sigurno preporučio. Balsamico sos i hladno ceđeno maslinovo ulje su sjajan dodatak svakoj salati, a ono što je poseban sastojak za današnji recept jeste DIJON senf. Pored ovog specialnog senfa u korpi su se našli i beli luk, limun, himalajska so, biber... A što se izbora mesa tiče - u nedostatku pačetine našli smo adekvatnu zamenu- sveže ćureće belo. A sad užurbano na brod da vidimo kako se pravi ovaj specijalitet.
Sastojci za A LA FRANCE dresing:
DIJON senf
majonez
maslinovo ulje
balsamico
biber
so
dan na brodu
Za kompletan recept, savete i način pripreme ovog francuskog specijaliteta pogledajte video i obavezno nam javite kad isprobate!
NE PROPUSTITE: Takosi sa piletinom - lagani letnji obrok + mjts dan na brodu
Klik na Play!
NAJPOPULARNIJI Komentari