U toku letnjih meseci, trudimo se da što manje vremena provedemo uz šporet. Priprema ove fantastične pizze moguća je na roštilju! Za ovaj jednostavan recept, možete izabrati sasvim zdravu pripremu, sa domaćim testom. Ako nemate vremena, u pomoć mogu priskočiti i namirnice koje se mogu naći u bilo kojoj prodavnici, poput zamrznute podloge za pizzu. Kukuruz, sočne tikvice i kremasta feta, podići će pizzu na potpuno novi nivo. Ovo jelo se može servirati kao ukusno predjelo ili može postati savršen obrok za vegetarijance, servirano uz salatu. Ukoliko ne možete da zamislite obrok bez mesa, predlažemo da na kraju dodate nekoliko komadića grliovane piletine. Recept za grliovanu pizzu sa kukuruzom i tikvicama, čeka u nastavku teksta.
NE PROPUSTITE: Prolećna fritata sa mladim lukom - proteini i vitamini u jednom receptu!
Satojci za nadev:
1 veći klip kukuruza (ili kukuruz iz kozerve)
2 manje ili jedna srednja tikvica
1 i po kašičica devičanskog maslinovog ulja
50 g pasiranog paradajza
50 g feta sira
2 kašike crnog lutka (iseckati po želji)
začini po želji
Sastojci za testo:
pola čaše mlake vode
pakovanje svežeg kvasca
pola kašićice šećera
1 kašičica maslinovog ulja
80 g brašna punog zrna
60 g običnog pšeničnog brašna
malo soli
U manjoj činiji izmešajte vodu, kvasac, šećer i kašičicu maslinovog ulja. Ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte brašno i so, pa mesite dok ne dobijete testo odgovarajuće konzistencije. Dobijeno testo premažite maslinovim uljem. Prekrijte i ostavite da odstoji na toplom mestu, oko sat vremena. Za to vreme pripremite nadev.
Sastojci za nadev se mogu pripremiti na roštilju, ali i u pećnici ili na ringli. Pećnicu zagrejte na 180-200 stepeni. Ukoliko koristite konzervisani kukuruz, dobro ga ocedite od vode. Kukuruz i tikvice prelijte maslinovim uljem. Priprema na roštilju će trajati 5-7 minuta, u rerni možda malo duže. Kada su sastojci spremni, po želji dodatno usitnite komade.
Nakon sat vremena, testo podelite u 4 jednake jufke. Jufke blago pouljite i razvijte oklagijom. Testo se takođe može ispeći na roštilju. Rešetku dobro premažite uljem, pa postavite jufke. Za pripremu testa na roštilju, biće vam dovoljno samo 1-2 minuta. Na ovaj način će testo biti hrskavo spolja, a mekano iznutra.
Paradajz sos premažite po testu. Nadev od kukuruza i tikvica rasporedite ravnomerno. Na vrh dodajte feta sir. Ako volite da se sir rastopi po testu, na kratko vratite pizzu na gril. Potom na vrh dodajte kolutove crnog luka i začine po želji. Vaša grilovana pizza je spremna!
NE PROPUSTITE: Egzotična marokanska piletina s limunom, kurkumom i maslinama - recept
Iskoristite lepo vreme, upalite svoj roštilj i uživajte u grilovanju na malo drugačiji način. Ako nikad niste pomislili da pizzu pripremate na roštilju, isprobajte ovaj recept i javite nam utiske!
Foto: izvor
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari