Da li se i vi svakog puta oduševite kada vas na stolu čekaju mekane, sočne pancerote? Mi da! Uvek podjednako uživamo u mekanom testu punjenom sočnim filom i pancerote nestanu sa stola u rekordnom roku. Mi vam predlažemo da ne čekate da vas sledeći put neko prijatno iznenadi, već da uzmete stvari u svoje ruke. Naravno, uz našu pomoć. Verujte, recept nije komplikovan, vrlo jednostavno ćete spremiti pancerote sa filom od pečuraka, spanaća i pariske salate! U tekstu koji sledi saznajte kako.
NE PROPUSTITE: Slani domaći štapići sa maslinama i pikantnom kobasicom
Potrebni sastojci:
400 g brašna
1 kesica kvasca
1 kašičica šećera
So po ukusu
Voda po proceni
100 g spanaća
1 manja teglica pesto sosa
200 g Carnex pariske salama
100 g kačkavalja
Uputstvo za pripremu:
Umesiti kiselo testo od brašna, kvasca, šećera, soli i vode. Dodati malo ulja i ostaviti da testo odleži par sati.
Odležalo testo razvući kao za picu. Namazati pesto sosom, staviti parisku salamu, izrendati sir i poređati listove spanaća.
Preklopiti u obliku polumeseca, a rubove uvijati i tako zatvoriti testo. Peći u rerni na 220 stepeni 15 minuta.
Kao što smo vam rekli, nije komplikovano, a verujte - preukusno je! Ako vam se dopadaju ove pancerote, na sajtu ukusnoibrzo.rs možete pronaći još recepata.
*Ovaj tekst je urađen u saradnji sa Carnex-om.
NAJPOPULARNIJI Komentari