Krem brule - poslastica koja je pravi užitak za naše čulo ukusa! Ništa lepše nego kad se popodne, a ne bunimo se ni ako je neki drugi deo dana u pitanju, zasladite izvrsnim krem bruleom. S obzirom da je ovaj dezert mnogima jedan od omiljenih, želimo da podelimo sa vama kako da jednostavno i brzo napravite ovaj slatkiš. Saznajte u nastavku tajni recept!
NE PROPUSTITE: Kremasta i slasna - torta sa tri vrste čokolade i maskarpone sirom
Potrebni sastojci:
1 l slatke pavlake
15 žumanaca
100 g šećera
1 kašičica vanile
100 g žutog šećera
Uputstvo za pripremu:
Umutiti žumanca sa slatkom pavlakom. Kada je pavlaka dobila lepu žutu boju i kremastu strukturu, dodati šećer i vanila ekstrakt.
Uzeti posude za krem brule i premazati nauljenom četkicom unutrašnji deo posude. Zagrejati rernu na 160-180 stepeni.
Sipati pripremljeni krem u posude, poređati ih u dublji pleh i naliti vruću vodu. Peći krem brule 40 minuta.
Izvaditi krem brule iz rerne i ostaviti ga da se prohladi. Sipati smeđi šećer i brenerom napraviti karamel poklopac. Izvaditi krem brule iz rerne i ostaviti ga da se prohladi. Sipati smeđi šećer i brenerom napraviti karamel poklopac.
Dok uživate u carstvu ukusa, slične recepte možete potražiti na ukusnoibrzo.rs
*Ovaj tekst je urađen u saradnji sa Carnex-om.
NAJPOPULARNIJI Komentari