Ako ste na paštete do sad gledali kao nedovoljno inspirativne, vreme je da promenite stav! Pored toga što možete kupiti već gotove paštete sa neočekivanim kombinacijama ukusa koje će očarati čak i najprobirljivije gurmane, uvek možete biti kreativni i sami napraviti slasni namaz po svom ukusu, kombinujući svoje omiljene sastojke poput povrćkica, mlečnih proizvoda i začina. Uz malo mašte prilikom dekoracije, obogatiće vašu trpezu, a vas i vaše goste osvojiti i na prvi pogled i na prvi zalogaj. Danas za vas imamo upravo jedan takav predlog! Pogledajte tekst koji sledi i saznajte kako da napravite slanu mini torticu od tost hleba punjenu ukusnim namazom po recepturi MJTS tima!
Potrebni sastojci (za jednu posudicu):
2 pakovanja Carnex Selection kokošja pašteta
1 sveža paprika,
1 kiseli krastavčić,
30g kravljeg sir.
Izabrali smo Carnex Selection kokošiju paštetu koja je napravljena od čistih komada mesa, bez aditiva i veštačkih boja.
U dublju posudicu smo izručili konzervu paštete. Jednu manju papriku smo naseckali na kockice, takođe i kisele krastavčiće, kravlji sir izmrvili, pa sve dodali pašteti. Pomešali smo da se lepo sjedini. Ako volite pikantnije dodajte biber ili tucanu ljutu papriku. Sjajna stvar je što ovaj recept možete da prilagođavate svom ukusu.
Kada je namaz spreman, vreme je za dekoraciju.
Kriškama tost hleba odstranite ivice i stanjite ih oklagijom. Zatim namažite paštetom i urolajte tost tako da dobijete pužić valjak. Isecite valjak na manje pužiće.
Manju činiju obložite streč folijom. Iseckanim pužićima tost hleba obložite zidove posude. Zatim, napunite pripremljenim namazom od paštete i ostavite u frižideru da se stegne.
Kao što vidite, jako je jednostavno, a krajnji rezultat je i više nego fantastičan. Dobili ste predjelo ili ukusan doručak za vas u vaše klince koji uz to sjajno i izgleda!
Možete vi to same!
*Ovaj tekst je urađen u saradnji sa Carnex-om.
NAJPOPULARNIJI Komentari