Kada nam neko kaže lazanje, prva asocijacija je: preukusan, sočan obrok! Uvek se podjednako obradujemo. Sada se radujemo još više jer je ovo vrlo posebna lazanja, koja nas je oduševila, a sigurni smo da će i vas, čim nakon što pročitate recept krenete da pravite ovaj specijalitet! Pročitajte u nastavku teksta detaljno uputstvo i saznajte kako da napravite lazanju sa svinjskom pršutom, paradajzom, rikotom i spanaćem!
NE PROPUSTITE: Slani domaći štapići sa maslinama i pikantnom slaninom
Potrebni sastojci:
1 pakovanje kora za lazanju
2 paradajza
200g Carnex pršute
200g spanaća
100g braršna
400 ml mleka
1 kašika putera
200g rikote
ruzmarin svež po ukusu
so po ukusu
biber po ukusu
50 ml ulja
Uputstvo za pripremu:
Rastopiti puter sa malo ulja i sipati belo brašno. Pržiti brašno dok ne dobije lepu braonkastu boju. Sipati zagrejano mleko i naliti uprženo brašno i mešati konstantno. Smanjiti vatru i kuvati bešamel 15 minuta, ali voditi računa da ne zagori.
Kada je bešamel skuvan, uzeti vatrostalnu činiju i sipati malo bešamela na dno. Zatim staviti koru, pa ponovo bešamel i ređati slajsove Carnex pršute, zatim svež spanać, rikotu i svež ruzmarin, staviti kolutove paradajza i preklopiti sledećom korom. Postupak ponoviti skoro do samog vrha. Poslednji fil je samo bešamel, rikota i pršuta. Kolut paradajza na samom kraju.
Staviti lazanju da se peče u rerni na 180 stepeni narednih 50 minuta. Gotovu lazanju ostaviti da malo slegne par minuta i služiti dok je topla.
Mmmmmmm, ukus je fantastičan! Inspiraciju za još preukusnih jela možete pronaći na sajtu ukusnoibrzo.rs
*Ovaj tekst je urađen u saradnji sa Carnex-om.
NAJPOPULARNIJI Komentari