Ukoliko volite kinesku kuhinju, a verujemo da volite jer su jela preukusna i prave se lako i brzo, dopašće vam se dašnji recept.
Naša draga saradnica Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen. , podelila je s vama i nama recept za svinjetinu na kineski način.
Verujemo da ćete biti oduševljeni i da ćete što pre probati da napravite!
NE PROPUSTITE: Recept za čuvene italijanske cantuccini kolače s bademima
Ova vrsta hrane podrazumeva veće količine svežeg povrća koje kratkim prženjem gubi mnogo manje hranljivih i korisnih sastojaka u odnosu na onu našu tradicionalnu. To što mi podrazumevamo pod kineskom kuhinjom je samo mali deo.
Priprema u home made varijanti se u mnogo čemu razlikuje od onog kako se ta hrana sprema u restoranima.
Što se tiče kuvanja u domaćoj radinosti, ona se u mnogome razlikuje od restoranske - temperatura na kojoj mi pripremamo hranu je daleko niža od one u kineskim restoranima, posuđe se mnogo razlikuje...To je osnovna i veoma bitna razlika.
Tako da ono što napravimo može samo da liči na original.
Za ovo jelo je najbolje da koristite svinjski file, oko 350 -500 gr, isečen na trakice.
U činiji pripremimo smesu u kojoj će meso da odstoji najmanje sat vremena.
Neophodni sastojci za smesu:
- kašičica senfa,
- biber i ljuta tucana paprika,
- kašičica naribanog svežeg đumbira,
- 2-3 čena belog luka,
- 4-5 kašika soja sosa,
- malo gustina
Sve dobro promešate i u to stavite isečeno meso.
U veću šolju (otprilike 2,5 - 3 dl) umutite jednu punu kašiku gustina sa mlakom vodom i soja sosom po ukusu.
To ćete kasnije preliti preko mesa i povrća.
Upotrebite povrće koje trenutno imate.
Možete dodati kineski mix i dodati klice od pasulja, kupus, papriku, šampinjone, beli luk, šargarepu i praziluk.
U zagrejan tiganj -vok, ( ukoliko nemate vok, možete koristiti dublji tiganj), stavite meso i propržite ga dok ne porumeni, dodajte iseckano povrće i sve zajedno pržite dok povrće ne smekša.
Morate voditi računa da vam sve to ne zagori jer se pravi na najvišoj temperaturi.
Na kraju sipajte umućeni gustin.
Takođe, količinu soja sosa možete smanjiti ili povećati u zavisnosti od ukusa. Uz ovo meso i povrće možete da služite pirinač.
Kako ga skuvati, a da se ne lepi?
Na jednu količinu pirinča idu dve količine vode. Kada provri, smanjite temperaturu, posolite i poklopite.
Kuvajte tačno 25 minuta i pirinač je gotov.
NE PROPUSTITE: Tajna iz kineskih restorana: savršeno meki komadi mesa
Ovo kinesko jelo služim možete služiti i sa pirinčanim rezancima - nudlama. One se prvo potope u hladnu vodu na nekih 10 minuta i posle ih kuvate par minuta.
Jelo je gotovo! Prijatno!
Možete vi to same!
Autor: Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen.
,,Moj blog je priča za sve one koji vole život i od njega uzimaju najbolje. Pročitajte teme o svemu...'' Klik na OVAJ link!
NAJPOPULARNIJI Komentari