Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Blistave oči i istaknute usne: ovo su novi makeup trendovi

  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • Želite promenu za proleće? Ovo su frizure koje ćete viđati svuda (i poželeti Ih odmah!)

  • Baštenski nameštaj: inspiracija i saveti

  • Mesečni horoskop za MAJ 2025.

Recepti

Recept za ukusnu SVINJETINU na KINESKI način

Ukoliko volite kinesku kuhinju, a verujemo da volite jer su jela preukusna i prave se lako i brzo, dopašće vam se dašnji recept.

Naša draga saradnica Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen. , podelila je s vama i nama recept za svinjetinu na kineski način.

Verujemo da ćete biti oduševljeni i da ćete što pre probati da napravite!

NE PROPUSTITE: Recept za čuvene italijanske cantuccini kolače s bademima

Ova vrsta hrane podrazumeva veće količine svežeg povrća koje kratkim prženjem gubi mnogo manje hranljivih i korisnih sastojaka u odnosu na onu našu tradicionalnu. To što mi podrazumevamo pod kineskom kuhinjom je samo mali deo.

Priprema u home made varijanti se u mnogo čemu razlikuje od onog kako se ta hrana sprema u restoranima. 

Što se tiče kuvanja u domaćoj radinosti, ona se u mnogome razlikuje od restoranske - temperatura na kojoj mi pripremamo hranu je daleko niža od one u kineskim restoranima, posuđe se mnogo razlikuje...To je osnovna i veoma bitna razlika.

Tako da ono što napravimo može samo da liči na original.

Za ovo jelo je najbolje da koristite svinjski file, oko 350 -500 gr, isečen na trakice.

U činiji pripremimo smesu u kojoj će meso da odstoji najmanje sat vremena.

Neophodni sastojci za smesu:

- kašičica senfa,

- biber i ljuta tucana paprika,

- kašičica naribanog svežeg đumbira,

- 2-3 čena belog luka,

- 4-5 kašika soja sosa,

- malo gustina

Sve dobro promešate i u to stavite isečeno meso.

U veću šolju (otprilike 2,5 - 3 dl) umutite jednu punu kašiku gustina sa mlakom vodom i soja sosom po ukusu.

To ćete kasnije preliti preko mesa i povrća.

Upotrebite povrće koje trenutno imate.

Možete dodati kineski mix i dodati klice od pasulja, kupus, papriku, šampinjone, beli luk, šargarepu i praziluk.

U zagrejan tiganj -vok, ( ukoliko nemate vok, možete koristiti dublji tiganj), stavite meso i propržite ga dok ne porumeni, dodajte iseckano povrće i sve zajedno pržite dok povrće ne smekša.

Morate voditi računa da vam sve to ne zagori jer se pravi na najvišoj temperaturi.

Na kraju sipajte umućeni gustin.

Takođe, količinu soja sosa možete smanjiti ili povećati u zavisnosti od ukusa. Uz ovo meso i povrće možete da služite pirinač.

Kako ga skuvati, a da se ne lepi?

Na jednu količinu pirinča idu dve količine vode. Kada provri, smanjite temperaturu, posolite i poklopite.

Kuvajte tačno 25 minuta  i pirinač je gotov. 

NE PROPUSTITE: Tajna iz kineskih restorana: savršeno meki komadi mesa

Ovo kinesko jelo služim možete služiti i sa  pirinčanim rezancima - nudlama. One se prvo potope u hladnu vodu na nekih 10 minuta i posle ih kuvate par minuta.

Jelo je gotovo! Prijatno!

Možete vi to same!

Autor: Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen. 

,,Moj blog je priča za sve one koji vole život i od njega uzimaju najbolje. Pročitajte teme o svemu...'' Klik na OVAJ link!

06.09.2021 01:24
 

Ne propustite

  • Kineska - azijska - dijeta

  • Pirinač sa povrćem - recept za rižoto

  • BRZA i LAKA kremasta čorba od povrća - recept

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Ono što prvo vidite na slici, govori o vašoj skrivenoj strani ličnosti

  • 3 dijetalna napitka od banane

  • Brzi PILEĆI mafini na MEKSIČKI način

  • Nedeljni horoskop za period od 19.05. do 25.05.2025.

  • Mir Fruške gore: Mesto gde se diše punim plućima

  • Pogledajte koji su najaktuelniji modni komadi za proleće

  • Šta obući kao gošća na venčanju? Vodič kroz dress code i predlozi haljina

  • Prvo što vidite na slici pokazuje koja osobina vas čini neodoljivim

  • Stvari u kući koje su leglo bakterija, a koje ne čistimo redovno

  • 10 zlatnih saveta kako da vaše dvorište zablista ovog proleća!

  • Kako da pomognete svojoj bebi da bolje spava?

  • Izaberite pravo mesto u domu za veš mašinu

  • Recept za pitu od ćuretine

  • Manje prašine uz ovaj trik! Zaboravite na svakodnevno brisanje

  • Jedna vežba, za savršeno ravan stomak!

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Recept za sočnu piletinu u ojster sosu - kineska kuhinja

  Ne znate šta da spremite za nedeljni ručak ? Ako ste porodica koja voli kinesku kuhinju, evo našeg predloga - sočna...
Scroll up