Ukoliko ste među onima koji su u nekom momentu vodili bitku sa kilogramima viška, pa ste naposletku uspešno uspeli da je dobijete - i to bez jo jo efekta, znate da postoje one neslavne regije sa kojih je naročito teško skinuti masne naslage. Da, predeo stomaka je jedna od njih! I iako se naš struk smanjio u obimu, često još uvek možemo prstima da uhvatimo to salce, koje nam smeta i bode oči. Čak ni vežbanja i bezbroj trbušnjaka ne pomažu. To je pre svega zato što je, kako bi se akriviralo topljenje baš ovih masnih naslaga, potrebno promeniti neke navike u ishrani.
A koji je to okidač koji će vam pomoći da se rešite sala sa stomaka, saznajte u nastavku.
NE PROPUSTITE: 3 zlatna pravila kako da užinate ako želite da smršate
Pitanje koje prvo možemo da postavimo u vezi sa ovom temom jeste sledeće - da li se salo u predelu stomaka stvara unosom masti? Iako naizgled zvuči logično, odgovor zapravo neće ići u tom smeru. Naravno, zdrava ishrana treba da bude izbalansirana, i uvek umerena. Kada je prekomerna u smislu unosa kalorija, onda je višak kilograma kao posledica neminovan. Dakle, kada unosimo zdrave masti, ne treba da imamo bojazan da će se one pretvoriti u salo. One su vrlo poželjne u našoj ishrani na dnevnom nivou.
A, šta je sa ugljenim hidratima? Tu stvari stoje malo drugačije. Prvo treba da razlikujemo proste od složenih - složenih su bolja opcija, duže nas drže sitima itd, a prosti su jednostavni šećeri koji goje. Dakle, da se vratimo prvobitnom pitanju - ako nikako ne možemo da skinemo salo sa predelom stomaka, iako recimo vežbamo, šta moramo da promenimo u ishrani? Nutricionisti kažu sledeće: Da svedemo ugljene hidrate na minimum!
Foto: izvor
Zašto baš ugljene hidrate? Zato što dok god ih jedemo, naš organizam će svu potrebnu energiju crpeti upravo iz njih. Ugljeni hidrati su ti koji nas opskrbljuju energijom, pa je sasvim logično da kada organizmu ukinemo taj izvor, da će se on energijom morati opskrbiti na nekom drugom mestu, iz nekih drugih izvora. Dakle, na taj način ga navodimo da krene da topi nataložene masne naslage u predelu stomaka. Upravo te masne naslage postaju glavni izvor energije, a samim tim konačno počinju da se smanjuju i nestaju.
Upravo je to razlog zbog kojeg je važno ugljene hidrate svesti na potpuni minimum. U tom pogledu bi moglo da vam bude interesantno da saznate nešto više o low carb high fat načinu ishrane.
Možete vi to same!
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari