Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

Recepti

Domaće tortilje od samo 5 sastojaka - recept

Sigurni smo da volite tortilje, jer uz pomoć njih, možemo da na najbrži mogući način napravimo slasan doručak ili bogatu večeru. Danas pravimo domaće tortilje od samo 5 sastojaka, koje mogu da pariraju onima iz restorana. Tortilje nam dolaze pravo iz Meksika, i zamenjuju mnogo peciva, pa i hleb. Domaće tortilje prave se za manje od pola sata! Naravno, pored standarnog recepta, podelićemo sa vama i neke ideje kako možete da napunite tortilje i poslužite ih članovima porodice ili prijateljima. 

U nastavku, sledi recept za domaće, brze tortilje od samo 5 sastojaka!

 

NE PROPUSTITE: Recepti za ukusne i brze supe i čorbe koje ćete obožavati

 

Tortilja je vrsta peciva pravljena od brašna. Reč je o speficičnom somunu koji je tanak i mekan. Najjednostavniji recepti koriste samo brašno, vodu, masnoću i so, ali komercijalno proizvedene tortilje od brašna koje kupujemo u prodavnicama uglavnom sadrže prašak za pecivo i dodatke koji čuvaju svežinu peciva.

Danas pravimo tortilje koje su jednake onima koje kupujemo, samo su mnogo svežije i jeftinije!

Sastojci za domaće tortilje: 

- 300 grama organskog brašna

- pola kašičice soli (možete dodati biber po ukusu)

- pola kesice praška za pecivo

- 4 kašike ulja

- 2 dl tople vode

Priprema

U jednu dublju posudu pomešajte brašno, so, prašak za pecivo i promešajte. Zatim, dodajte ulje i vodu. Voda treba da bude topla, ali ne ključala. Napravite testo od ovih sastojaka. Testo će biti tvrđe, i ako vam treba još malo brašna, dodajte po potrebi. Testo treba da odstoji na sobnoj temperaturi pola sata, a onda ga treba premesiti, tako da dobijete 11 jufkica. One treba da budu iste veličine (pibližno). Dok oklagijom razvijate jufke, prekrijte ostatak testa, jer se može stvoriti suva korica. 

Na tiganju ih propržite dok ne dobiju boju. Savetuje se da ih pržite na suvom tiganju, bez ulja. One treba da se osuše i da se malo ispeku. Kada su tortilje gotove, možete da ih jedete odmah, a možete i da ih zamrznete. Ako ih čuvate u frižideru, potrajaće do četiri dana, a u zamrzivaču dosta duže. 

Što se tiče punjenja, možete da kombinujete sve one sastojke koje imate u frižideru. Nama se veoma dopala kombinacija proprženog mlevenog mesa sa lukom, grilovanog povrća poput paprike i tikvica, a kao namaz koristile smo gvakamoli sos. Osim gvakamoli namaza možete da koristite i pavlaku ili neutralni sirni namaz. Ako volite ljutu hranu, isprobajte čili sos. 

Mi smo pravili i savršeni pica umak, koji se sjajno može kombinovati i sa tortiljama!

NE PROPUSTITE: Tahini namaz od susama od samo dva sastojka - zdrav i ukusan

 

Uživajte u svakom zalogaju!

22.03.2021 07:54
 

Ne propustite

  • Piletina sa parmezanom - recept

  • Svinjski file sa glazurom od senfa i meda - praznična trpeza

  • Svinjski file sa glazurom od senfa i meda - praznična trpeza

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 14.07. do 20.07.2025.

  • Kako prepoznati slabog muškarca?

  • Kako da sobno cveće "preživi" vaš odmor od 10 dana?

  • Lagano i prozračno: Otkrijte najbolje letnje materijale za udobnost i stil

  • 80-godišnjakinje otkrivaju tajnu srećnog života

  • Alergija na bižuteriju: Kada nakit izaziva problem

  • Šta je moringa i zašto je koristimo u napicima?

  • Supa od kostiju: Od obroka za siromašne do luksuznog delikatesa

  • Povratak prirode: Drvo kao zvezda modernog enterijera

  • Zašto ChatGPT nije (još uvek) pravi sagovornik za vaše emocije?

  • Da li je naporan rad ključ uspeha? Zabluda modernog doba?

  • Vodič za odabir najboljeg sredstva za sunčanje

  • Dosada: mnogo više od pukog nedostatka stimulacije

  • Lepeza: Od hladovine do modnog imperativa – Fascinantna istorija i zanimljivosti

  • Povratak prirode: Drvo kao zvezda modernog enterijera

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Najsočniji Biftek - Beef Wellington à la MJTS

Ženski kolektiv je u poslednje vreme odlučio da parira Gordonu Ramsay-u!  Kako smo sve do jedne ljubitelji mesnih...
Scroll up