Ako vam se jede nešto ukusno i nešto što će obožavati svi ukućani, onda vam preporučujemo da probate piletinu sa parmzanom. Za nju zaista vredi da uprljate ruke! Recept je lak i jednostavan i uvereni smo da će vam se dopasti.
U nastavku, sledi recept!
NE PROPUSTITE: Svinjski File u marinadi sa senfom i kraljevskim prelivom
Što se tiče piletine, najbolje je da koristite file, ali neće na odmet biti ni ako pržite meso od batka ili karabatka. Važno je da piletinu isečete na deliće, kako bi se brzo ispekla.
U čemu je tajna piletine sa parmezanom?
Tajna je u rastopljenom puteru! Skroz je u redu da pravite piletinu na maslinovom ulju, ali kada dodate puter, ona će postati slasnija i mekša. Ovog puta nećete peći na puteru, već ćete svaki komadić umakati u rastopljeni puter. Mislite da je previše? Videćete kakvog je ukusa kad probate!
Sastojci:
- Piletina (500 ili više grama), isečena na komadiće
- prezle
- 2 kašike peršuna
- so
- mešavina začina po želji
- Beli luk u prahu
- parmezan (100 grama)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Isecite komadiće piletine. Pripremite maslac, otopite ga Pored toga, pripremite tanjir sa prezlom, lukom i ostalim začinima i parmezanom. Komad po komad, umačete piletinu u maslac, pa u smesu sa suvim sastojcima. Ako primetite da se puter stvrdnjava, ponovo ga rastopite.
Naređajte piletinu u pleh pokriven papirom za pečenje i pecite dvadesetak minuta.
NE PROPUSTITE: Rebarca u Barbeque sosu - praznična trpeza
Uz piletinu najlepše ide pire krompir i sveža salata. Uživajte!
foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari