Ovih dana, mnogo razmišljamo o tome šta da spremamo kada dođu praznici i spisak je prilično dug. Danas sa vama delimo jedan sjajan recept, na koji pravi gurmani nisu ostali imuni! U pitanju su sočna rebarca sa Barbeque sosom.
U nastavku saznajte kako da napravite rebarca sa Barbeque sosom.
NE PROPUSTITE: Novogodišnji raskošni Panj kolač - Bûche de Noël
Bogata trpeza nas neretko prvo asocira na praznike i na svečani ručak na kome je cela porodica. Verujemo da volite ukusne recepte, jer smo za vas pripremili sočna rebarca sa Barbeque sosom, koja jednostavno svi obožavaju!
Sastojci:
2 kilograma rebaraca (svinjskih ili goveđih)
4 kašičice soli
Bibrer po želji, kao i začini koji su vam omiljeni
Beli luk u prahu (1 kašičica)
Preliva se maslinovim uljem (7 kašika)
Barbeque sos:
Barbeque sos može da se kupi u prodavnici, a lako ga možete i napraviti. Potrebno vam je:
8 kašika kečapa
3 velike kašike meda
Malo sirćeta
2 kašike soja sosa
2 kašike lja
Malo aleve paprike
1 kašika šećera
Rebra dobro treba utrljati sa marinadom od ulja, soli, bibera, luka i ostalih začina. U pleh stavite aluminijumsku foliju, poređajte rebarca, i dobro zavijte foliju. Meso treba da bude dobro zapakovano. Rebarca se peku 3 sata, na 170 stepeni.
Vi u međuvremenu možete da napravite sos. Pomešajte sve sastojke u jednu šerpicu i prokuvajte ga. Čim se prokuva, sklonite ga sa vatre. Nakon tri sata pečenja, izvadite rebarca i premažite ih sosom. Ostavite ih da budu otkrivena narednih dvadesetak minuta.
NE PROPUSTITE: Svinjski file sa glazurom od senfa i meda - praznična trpeza
Kao prilog, možete služiti krompir i neku ukusnu salatu! Uživajte u praznicima!
NAJPOPULARNIJI Komentari