Približavaju se praznici, što znači da je vreme da smislimo savršen novogodišnji jelovnik. Ako ste po tom pitanju tradicionalista, onda ne sumnjamo da će se na vašem stolu naći i neki specijalitet od mesa. Naš predlog ovog puta je sočan svinjski file, sa kojim nikad ne možete pogrešiti, i to sa posebnom marinadom. Brzo se sprema, jer se peče u rerni, tako da ne morate da dežurate pored šporeta.
U nastavku vas čeka recept za svinjski file sa glazurom od senfa i meda!
NE PROPUSTITE: Najlepši sitni kolači - recepti
Potrebni sastojci:
600 g svinjskog filea
So i biber
2 kašike senfa
Kašika meda
Sušeni paradajz
Majčina dušica
Puter
Sos:
300 g pečuraka
Pavlaka
Priprema:
Meso operite i dobro prosušite. Blago ga posolite, pobiberite po želji, namažite senfom, i začinite i majčinom dušicom.Potom istopite puter na tiganju, pazite da vam ne izgori, i krato propržite svinjski file sa obe strane, tako da meso dobije zlatno žutu boju i koricu.
Namažite puterom vatrostalnu posudu, postavite file, dodatno ga namažite puterom (umereno), i dodajte po želji sušeni paradajz. Prekrijte folijom kako bi meso ostalo sočno, pa pecite oko 40 minuta. Izvadite, premažite medom, pa vratite bez folije dok se dodatno ne zapeče.
Za to vreme na puteru blago prodinstajte pečurke - šampinjone, i dodajte vrganje po želji ako želite da pojačate ukus, Na kraju dozirajte pavlaku tako da dobijete strukturu sosa.
Ovaj sos je idealan kao posluženje uz svinjski file.
Prijatno!
Foto: izvor
NE PROPUSTITE: Neodoljivi kokos minjoni
Možete vi to same!
Naslovna foto: izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari