Pravili smo musaku od tikvica koja je idealna za letnje dane! Ona je lagana, ukusna i brzo se pravi. Za ovaj recept izabrali smo svinjsko mešano meso. Ako ne znate šta da spremate danas za ručak, ova ideja će vam se dopasti. Recept koji sledi dovoljan je 4 osobe ili ako želite, za dve osobe, za dva dana. Mada, toliko je ukusna, da će se pojesti i brže.
U nastavku saznajte recept za najukusniju musaku do sada!
NE PROPUSTITE: Zapečene rolovane tikvice sa piletinom i sirom - recept
Šta vam je potrebno?
- 300 grama mesa od buta i 200 grama mlevenog svinjskog mesa
- Veća glavica luka
- 3 veće tikvice ili 5 manjih
Za preliv:
- 4 jajeta i pavlaka
Priprema
Za početak treba da isečete glavicu luka i da je stavite da se proprži. Zatim, stavljamo meso. Mleveno meso ubacujete u tiganj, a zatim i kockice od buta‚koje su prethodno isečene na sitne kockice. Ovu smesu pržimo 15 minuta ili malo duže, dok ne dobije onaj očaravajući miris! Od začina možete da dodate: so, biber, kurkumu, kari, začin za meso ili još neki, po želji. Dodali smo i malo vode kako bi smesa bila sočnija. Dok se meso prži, očistite tikvice i isecite ih na kolutove. Poređajte prvi sloj u vatrostalnu činiju koju ste prethodno namazali uljem i posolite ih. Sada je vreme da meso lepo rasporedimo. Možete napravite 2 ili tri reda tikvica i mesa.
Izmutite 4 jaja i dodajte mu pavlaku, kašiku ili dve. I ovde možete da stavite malo začina. Prelijte musaku i stavite da se peče. Vreme pečenja je 45 minuta, na 180 stepeni. Deset minuta pred kraj dodajte rendani sir, trapist ili neki drugi po želji.
NE PROPUSTITE: BLAGODETI tikvica i laki RECEPTI za njihovu pripremu - reč NUTRICIONISTE
Ako želite, napravite i salatu od paradajza ili nekog drugog svežeg povrća. Biće ovo ukusan ručak! Uživajte i pošaljite nam kako je vama ovaj recept ispao.
NAJPOPULARNIJI Komentari